RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Мобілізація "дідусів" до 70 років: чи треба це українській армії

Нардепи хочуть підняти вікову планку в армії

Нардепи хочуть підняти вікову планку в армії Чоловіків хочуть мобілізовувати до 70 років Фото: zmina.info

Депутати Верховної ради планують подати законопроект, який передбачає збільшення мобілізаційного віку до 70 років. А речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін заявив, що воювати можливо підуть всі військовозобов'язані чоловіки. Чи треба призивати до лав ЗСУ пенсіонерів та який існує варіант вирішення мобілізаційної проблеми - в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров.

Цей законопроект Верховної ради не те що не потрібен - він є згубним та штовхає нас в неправильному векторі. У нас достатня кількість молоді і осіб, які можуть йти воювати.

Читайте: Гребуть всіх підряд: мобілізацію в Україні слід негайно змінити

Плюс, для участі в бойових діях будь-яку людину віком, напевно, до 35 років можна набагато швидше підготувати: привести до необхідного стану фізичну форму, навчити користуватися новітніми засобами озброєння. Наприклад, ті ж оператори FPV-дронів тощо. Це правильний вектор.

На жаль, моє покоління вже платить і має заплатити до кінця оцей борг перед Батьківщиною. Але це просто необхідно, якщо ми далі хочемо жити у вільній, незалежній, демократичній Україні. Тож, на жаль, наша молодь і молоде покоління має заплатити цю ціну - іншого просто бути не може.

Читайте: Мобілізація в Україні: чи мають право поліцейські затримувати чоловіків і доставляти до ТЦК

Щодо підвищення призовного віку до 70 років - це для мене особисто навіть не батьки, а дідусі. Мобілізація громадян такого віку - це абсолютно неправильно. Так, у нас немає певної, скажімо, таблиці, у якій все розписано відповідно до віку. Але реакція, аудіовізуальні засоби спостереження кожної людини - також відрізняються з віком.

Плюс особі, яка молодша - їй набагато легше. Звісно, є люди близько 60 років з серйозним досвідом участі в бойових діях. І так, ця людина на своєму виключно емпіричному досвіді може на полі бою зробити дещо більше. Але це одиничні випадки, а ми зараз говоримо про загальний віковий зріз.

Читайте: Дістануть кожного, хто хоч раз "засвітився": як ТЦК шукатимуть військовозобов’язаних

Читайте також

"Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло