RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Інцидент з перевіркою військовозобов'язаних в Чернівцях: відео і реакція ТЦК

У Чернівецькому обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) прокоментували відеозапис із чоловіком, який просив про допомогу.

Про це повідомили в ТЦК, пишуть пабліки.

Читайте також: Хворого мобілізували до ЗСУ: як оскаржити рішення та які документи потрібні

Там зазначили, що інцидент стався 21 жовтня поточного року. Стверджують, що чоловік поводився неадекватно, коли його попросили надати документи для перевірки.

"Під час проведення оповіщення у відповідь на вимогу військовослужбовців Чернівецького районного ТЦК та СП надати для перевірки військово-облікові документи громадянин безпідставно кричав, поводився неадекватно. Водночас, з боку військовослужбовців не було вчинено жодних протиправних дій щодо даної особи", - йдеться у повідомленні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Івано-Франківської області спростувала інформацію про тимчасову заборону на планові госпіталізації військовозобов'язаних чоловіків, якщо у них немає згоди на це від територіальних центрів комплектування.

  • Вас також може зацікавити:

Під Львовом блогер образив співробітників ТЦК: деталі скандалу

Придатний, але поспати любить: в Україні засудили "креативного" ухилянта

У Рівному повістку вручили 8-річному хлопчику: у ТЦК пояснили, як таке сталося