RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мобілізація триває: чи будуть в Україні надсилати повістки через "Дію"

В умовах воєнного стану та загальної мобілізації в Україні повістки через додаток "Дія" поки що вручати не планують.

Про це повідомив директор із розвитку цифрових послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік.

Читайте також: Мобілізація "дідусів" до 70 років: чи потрібно це українській армії

За його словами, за допомогою програми "Дія" можна буде перевірити, чи є військовозобов'язаний в електронному реєстрі "Оберіг". Однак це не означає, що через програму надсилатимуть повістки.

"У жодному разі ніхто не зможе вручити повістку військовозобов'язаному через "Дію". Це навіть не розглядається, а вся інформація, яка поширюється в медіа, є фейковою", - сказав Банік.

Він додав, що в додатку досі немає дозволів на використання зброї. Але, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство цифрової трансформації працюють над тим, щоб ця функція якнайшвидше запрацювала.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у жовтні в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних, який покликаний значно спростити пошук військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що потрібно робити

Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні призивати і як діють ВЛК

Це тягне на "кримінал": офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК при мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.