RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Росія лякає масованим ядерним ударом: відео тренувальних запусків ракет

Тиждень тому депутати Держдуми Росії ухвалили проект закону про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань і вже сьогодні під безпосереднім наглядом диктатора Володимира Путіна був відпрацьований "удар у відповідь" на "ядерну атаку" умовного противника.

Про це повідомили у Кремлі.

Читайте: Голова РПЦ заявив про "божественне" походження ядерної зброї

"Під вашим керівництвом проводиться тренування з управління Збройними силами Російської Федерації, в ході якого буде відпрацьовано завдання масованого ядерного удару стратегічними наступальними силами у відповідь на ядерний удар противника", - відрапортував перед Путіним міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу.

Зазначається, що з випробувального космодрому Плесецьк полігоном "Кура" на Камчатці було виконано пуск міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс".

З акваторії Баренцевого моря з атомного підводного ракетного крейсера стратегічного призначення "Тула" був виконаний пуск балістичної ракети "Синева".

Також до тренування залучалися літаки дальньої авіації Ту-95МС, які виконували пуски крилатих ракет повітряного базування.

Зазначимо, що згідно з даними з відкритих джерел, комплекс Ярс є модифікацією комплексу Тополь-М. Станом на 2022 рік в арсеналі РФ було 153 рухомі комплекси та 20 комплексів шахтного базування. Його дальність – до 12 тисяч кілометрів.

Балістичну триступеневу рідинну ракету для підводних човнів Р-29РМУ2 "Синева" прийняли на озброєння в 2007 році. Вона створена на базі ракети Р-29РМ. Носіями ракети є стратегічні підводні крейсери проекту 667БДРМ "Дельфін". Кожен підводний човен може нести 16 ракет дальністю від 8,3 до 11,5 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому Путін знову почав махати ядерною "палицею".

  • Вас може зацікавити:

Нелітаючі страшилки Путіна: чим Кремль знову лякає весь світ

Буде велика ядерна війна? В Конгресі США зробили тривожну заяву

Саша, натисніть на кнопку: як Путін намагається зіпхнути на Лукашенка "ядерну палицю"