RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не пропустіть цю ніч: найцікавіші ворожіння та магічні ритуали на Геловін

Геловін, або День усіх святих, — давнє свято, яке дуже популярне на заході. В Україні традиції його святкування не такі поширені, але все ж таки викликають інтерес. Особливої уваги заслуговують ворожіння і ритуали у цей день.

Про це розповідає "Апостроф".

Ворожіння на Геловін

Церква негативно ставиться до будь-якого виду ворожіння, тож рішення, робити це чи ні, залишається за тобою. Але якщо ти все ж вирішила ризикнути та запитати у долі про те, що тебе чекає у майбутньому, то варто зняти хрестик, розпустити волосся та витягнути із нього усі шпильки.

"Дзеркало, яблуко, свічка"

Розмісти дзеркало в темній кімнаті, запали свічку поруч і візьми яблуко. Поступово відкушуй від нього шматочки, у жодному разі не відводячи погляд від відображення в дзеркалі. Прийде час, і в дзеркалі відобразиться образ майбутнього чоловіка. Якщо яблуко вже з'їдено, а чоловіка немає, доведеться чекати наступного року.

"Яблучна шкірка"

Таке ворожіння було популярним серед молодих дівчат у стародавній Англії. Візьми яблуко й, думаючи про свого коханого обережно починай зрізати шкірку з фрукта. Якщо шкірка видаляється цілою стрічкою без розривів, то ваші стосунки будуть гармонійними, без конфліктів та проблем. Якщо в результаті видалення є купка дрібних шматочків шкірки, у спільному житті можуть бути незручності.

"Солона вода"

Перед сном випий три ковтки підсоленої води та скажи "Вода мене палить, а спрага сушить – милий прийде вогонь загасить". Суджений має приснитися найближчої ночі.

Читайте також: Подарунки на Геловін для близьких та друзів: найкращі ідеї для моторошного привітання, фото

"Каштани та вогонь"

Сядь біля каміна або багаття, затиснувши в лівій руці два каштани. Уважно подивися на вогонь, думаючи про кохану людину, пошепки скажи "Вогонь, зв'яжи, вода, не розлий" та кинь каштани у вогонь. Якщо вони впадуть поряд – бути весіллю. Якщо розкотяться далеко - ви з коханим розійдетеся.

"Ловля долі"

Це ворожіння необхідно проводити у групі дівчат. У глибокий і широкий посуд налийте води та закиньте туди кілька яблук різних розмірів і сортів. Кожна учасниця має витягнути фрукт за допомогою зубів без використання рук. Якщо вдасться витягнути велике і красиве яблуко – чоловік буде видним і багатим. А від маленького та червивого яблука нічого доброго чекати не варто.

Ритуали на Геловін

Обряд очищення будинку

Щоб очистити приміщення від негативної енергії, принеси гілочку хвойного дерева з лісу, такого як модрина, ялина, ялівець або іншого. Підпаліть її та "обкуріть" гілочкою, що тліє, приміщення, зупиняючись у кутках. Варто пам'ятати, що брудні дзеркала накопичують найбільше негативної енергії, тому слід регулярно протирати їх та уникати дивитися у брудні дзеркала.

Ритуал захисту будинку

Заздалегідь купи свічку зеленого кольору. Після заходу сонця на Геловін запали її та обійди з нею квартиру 7 разів, говорячи: "Полум'я золоте від свічки зеленої, очисти мій будинок від всього поганого - від лихого ока, від лихого слова, від лихого помислу!". Коли закінчиш чистку, пройди ще чотири рази по квартирі зі словами: "Полум'я золоте від свічки зеленої, Поклич в мій дім любов, лад і згоду! Поклич здоров'я і довголіття! Поклич достаток і працелюбність! Хай буде так! Дякую тобі за щирість і доброту!". Налий у миску води та змочи у ній руку. Обережно погаси свічку цією рукою, а водою вмийся та вилий.

Обряд на гарний настрій в домі

До сходу сонця налий у миску молока та постав біля великого круглого дзеркала. Як тільки сонце вийде, опусти в ємність пальці правої руки та скажи: "Ось червона зоря прокинулася! Весь світ забарвила радістю, теплом і світлом. Нехай так всю зиму буде сповнений мій будинок теплом, Душу радістю, світлом життя, організм здоров'ям. І мене, рабу Божу (ім'я), нехай не покидає удача в справах і благодать. В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Нині і повсякчас і навіки віків. Амінь".

Раніше "Апостроф" писав, як зробити ліхтар з гарбуза на Геловін.

  • Вас може зацікавити:

Як прикрасити будинок на Геловін: 11 креативних ідей з підручних засобів

Як розіграти друзів на Геловін: 5 ідей для ненудної вечірки

6 вічних фільмів на Геловін для перегляду з друзями