RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зниження віку мобілізованих в Україні: фахівець пояснив, чому цього не уникнути

Українські демографи підтримують ідею щодо зниження призовного віку до 25 років, мотивуючи це важливістю захисту своєї країни в умовах агресії сусідньої держави.

Про це пише "Телеграф" з посиланням на коментар заступника директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Пташки НАН України Олександра Гладуна.

Читайте також: Мобілізація "дідусів" до 70 років: чи потрібно це українській армії

"Я не знаю, скільки 25-річних та 45-річних має бути на кожен кілометр фронту, але я точно знаю: якщо країни не буде, демографія вже не буде нікого цікавити. Жити під окупацією захочуть далеко не всі, половина просто виїде. Зрозуміло, що втрата молодих людей - це дуже боляче для будь-якої держави, але зараз стоїть питання виживання нашої країни, тому все ж слід довіритися військовим, які стоять на варті, які краще знають, що потрібно для нашого захисту", - сказав Гладун і додав, якщо країну захоплять окупанти, то демографія вже нікого не цікавитиме.

Варто додати, що вже не перший рік тема демографічної кризи в Україні є дуже актуальною. Зниження народжуваності лише набирає обертів. Тому постало питання доцільності відправлення на фронт молодого покоління. Нині середній вік бійців в ЗСУ становить близько 40 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у жовтні в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних, який покликаний значно спростити пошук військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що потрібно робити

Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні закликати і як діють ВЛК

Це тягне на "кримінал": офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК при мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.