RU  UA

Чиновникам, суддям і прокурорам можна виїжджати за кордон: які умови для цього

Попри воєнний стан і закриті кордони для чоловіків призовного віку, деякі з них все ж таки мають право залишати країну. Серед них – чиновники, судді, прокурори, держслужбовці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби.

Читайте: "Лайфхаки" мобілізації: капітан ЗСУ назвав топ-3 місця, де можна швидко набрати ухилянтів

За його словами, відповідні зміни до правил перетину кордону внесли минулої зими. При цьому вищезгаданим категоріям дозволяється залишати Україну лише для службового відрядження, для супроводу неповнолітніх дітей, а також для зустрічі з дітьми за кордоном. Інших підстав для виїзду така категорія не має.

"За час дії цієї норми, Держприкордонна служба не пропустила за кордон близько 2100 громадян такої категорії. Насамперед тому, що у них не було документів, які підтверджують, що вони мають вищезазначені підстави для виїзду", - наголосив Демченко.

Раніше ми писали, що в Україні збільшили кількість співробітників у перевізників, які матимуть право законно виїжджати за кордон як водії вантажного транспорту та автобусів.

  • Вас може зацікавити:

Закарпаття в лідерах: опубліковано рейтинг областей за кількістю ухилянтів

Зняття та виключення з військового обліку: кому можна виїжджати з України

Осіння мобілізація: кому зараз видають повістки і кого призвуть в першу чергу

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.