RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЗСУ атакували ворога на лівому березі Херсонщини: карти боїв

Станом на 4 листопада, 619-й день повномасштабного російського вторгнення, ЗСУ завдали ударів по російській колоні в районі Вугледара Донецької області, а також здійснили наземні атаки на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 3 листопада.

Читайте також: Війна переходить у нову фазу: на яких напрямках Україна вдарить узимку

Харківська та Луганська області

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти здійснили безуспішні обстріли на Куп’янському напрямку в районі Синьківки, Петропавлівки, Іванівки та Сватового. Також Держприкордонслужба України розмістила кадри, як прикордонники відбивають атаку піхоти противника в районі Сватового.

Як стверджують російські "воєнкори", загарбники нібито просунулися на південний захід від Першотравневого (24 км на схід від Куп’янська) та в районі Петропавлівки і Синьківки.

Фото: understandingwar.org

Донецька область

За інформацією українського Генштабу, ЗСУ минулої доби продовжували контрнаступ на південь від Бахмута та відбили понад 10 російських атак в районі Богданівки, Хромового, Кліщіївки, Андріївки і Південного.

На геолокаційних кадрах за 3 листопада видно, що окупанти могли просунутися на південний захід від Красногорівки до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Крім того, Генеральний штаб повідомив, що Сили оборони продовжують відбивати атаки ворога під Авдіївкою, а також відбили понад 17 атак поблизу Степового, Північного, Тоненького та Первомайського. Очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш зазначив, що окупанти ведуть інтенсивний обстріл українських позицій в Авдіївці, а на північ і південь від населеного пункту йдуть піхотні бої.

За його словами, росіяни зосереджують живу силу та техніку для третього масованого наступу на Авдіївку, а також можуть зосередити наступ на коксохімічному заводі та відновити більш масштабні наступальні операції, коли земля під містом підсохне після тривалих опадів.

Водночас український військовий оглядач розповів, що російська армія швидко будує укріплення у тилу в районі напрямків передбачуваного наступу під Авдіївкою, аби скоріше ввести резерви у бій.

У свою чергу, російські "воєнкори" стверджували, що бойові зіткнення відбувалися поблизу Авдіївського коксохімзаводу, південної та південно-західної околиць Авдіївки та Опитного, а також зазначали, що ЗСУ регулярно контратакують під Авдіївкою.

Крім того, геолокаційні кадри за 2 листопада показують, як українські воїни гатять по колоні російської бронетехніки під час ворожого штурму східної околиці Микільське.

Також 3 листопада глава Авдіївської МВА сказав, що Сили оборони нещодавно знищили десятки російських військових машин і зупинили ворожу атаку під Вугледаром. Президент України Володимир Зеленський наголошував, що українські захисники відбили російські штурми на Вугледарському напрямку та під час атак окупанти втратили десятки одиниць своєї техніки.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Запорізька та Херсонська області

Окупанти наступали неподалік західного кордону Донеччини та східного кордону на Запоріжжі, але 3 листопада не досягли жодних підтверджених успіхів, вказали аналітики ISW. За даними Генштабу, загарбники безуспішно атакували в районі Старомайорського та Пречистівки.

Також обидві сторони війни здійснили наземні атаки на лівобережжі Херсонщини. Російські джерела стверджували, що ЗСУ атакували в районі населених пунктів Пойми (10 км на південний схід від міста Херсона та 4 км від річки Дніпро) та Кринки, а також українська артилерія та дрони ускладнюють спроби окупантів відбити Кринки.

Крім того, 3 листопада рашисти продовжили авіаудари по об’єктах на правобережжі Херсонщини. Південне оперативне командування ЗСУ заявило, що минулої доби окупанти випустили 18 авіабомб по цілях у Херсонському та Бериславському районах.

У свою чергу, російські джерела стверджували, що українські захисники нібито завдали ракетного удару по російських тилах на окупованій території Херсонщини 3 листопада. Російські окупаційні чиновники та "воєнкори" стверджували, що ЗСУ випустили шість ракет по Чаплинці, а російська ППО буцімто перехопила чотири з них.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Нагадаємо, окупанти готуються до третьої хвилі наступу у найгарячішій точці фронту - Авдіївці Донецької області.

  • Вас може зацікавити:

Підриваються на власних мінах: офіцер Нацгвардії про втрати окупантів під Бахмутом

Нас на передку менше, ніж "чмобіків": які три головні проблеми ЗСУ і суттєва перевага над ворогом

Для росіян Авдіївка - фетиш-мета: що відбувається на фронті і де найгарячіші ділянки