RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Погрожували перевізникам "віджимом" бізнесу: у Запоріжжі затримали рекетирів, кадри

Служба безпеки завадила намірам організованого злочинного угруповання отримати повний контроль над всіма компаніями пасажирських перевезень в Запорізькій області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Читайте також: Ціна питання - мільярд: СБУ затримала заступника Резнікова, фото

"СБУ затримала на Запоріжжі рекетирів, які погрожували відрізати кінцівки автоперевізникам, щоб "віджати" їхній бізнес", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, зловмисники здійснювали розбійні напади на власників автобусів та самих водіїв. Вони вимагали платити регулярну "данину" за подальше "невтручання" у роботу.

Вони використовували ножі та іншу холодну зброю, а в разі відмови платити гроші грозились покарати водіїв та їхні сім’ї.

У складі злочинного угруповання налічувалось п’ятеро мешканців Запоріжжя, з яких кілька притягувались раніше до відповідальності за тяжкі злочини.

СБУ затримала чоловіків "на гарячому" під час спроби нанесення тілесних ушкоджень керівнику місцевої автокомпанії. Під час обшуків знайшли нелегальну вогнепальну та холодну зброю, записи з даними про потерпілих та об’єкти нападу, готівку.

Усім їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 206 КК "Протидія законній господарській діяльності за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства та заподіяння тілесних ушкоджень з пошкодженням чи знищенням майна". Чотирьох відправили під варту.

Також вирішують питання щодо додаткової кваліфікації незаконних дій рекетирів, додають в СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ взяла "на гарячому" чиновника з Антимонопольного комітету, який збирав "данину" з підприємців.

  • Вас також може зацікавити:

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

У Херсоні священик УПЦ МП торгував російською зброєю на будмайданчику храму: фото та відео