RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Волині застрягли понад 100 авто для фронту: волонтери звинуватили у затримці військових, відео

На Волині вже понад півроку стоять 135 гуманітарних автомобілів для ЗСУ, готових до відправки на фронт. Винуватцями такої затримки називають українських прикордонників, які надто довго оформлюють документи.

Про це повідомляє телеканал "Аверс".

Читайте також: Скільки великих українських міст витрачають на допомогу ЗСУ - рейтинг

У сюжеті йдеться про те, що до журналістів звернулися громадяни, які побачили величезну кількість автомобілів на стоянці приватного підприємства. Також зазначається, що точно з таким маркуванням машини нещодавно публічно відправляли на фронт, про що повідомлялося публічно. Журналістка телеканалу зустрілася із представниками Фонду, які розповіли, що автомобілі передаються, але "військові надто довго оформлюють документи".

У Державній прикордонній службі України заявили, що журналісти маніпулювали фактами, і їхній матеріал не несе жодної об'єктивної інформації.

рикордонне відомство за час російського вторгнення неодноразово отримувало допомогу від фонду MK Foundation, про який вели мову журналісти. Благодійники, зокрема, передали підрозділам ДПСУ понад 100 одиниць техніки. Саме кадри передачі техніки прикордонникам використав у своєму сюжеті телеканал", - йдеться у заяві.

Зазначається, що отримана техніка перебуває у підрозділах, яким вона надійшла, облікована і виконує завдання щодо захисту кордону та країни. MK Foundation, окрім 100 мікроавтобусів Volkswagen Transporter, передала прикордонникам і інші транспортні засоби, що допомагають підрозділам виконувати визначені завдання.

"Окрім цього, своїми діями телеканал наражає на небезпеку представників фонду та військових розкриваючи місце знаходження автомобілів, які готуються для передачі підрозділам Сил оборони країни", - додали в ДПСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Міністерство оборони України планує налагодити постачання маркованого пального для Збройних Сил. У дизель додадуть барвник яскраво-червоного кольору, а бензин - зелений.

  • Вас також може зацікавити:

Справа про незаконне розмитнення авто на Львівській митниці: ЗМІ повідомили як просувається розслідування

Рейтинг міст за абсолютними та відносними показниками допомоги ЗСУ

Допомога підрозділам ЗСУ та безпека людей: голова Оболонської РДА підбив підсумки роботи адміністрації восени