RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

В ЗСУ вони не потрібні: експерт вказав на серйозну загрозу під час мобілізації

Військове командування допускає помилку, проводячи загальну мобілізацію в Україні.

Про це розповів блогер та військовий оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, можна виділити ключову помилку під час загальної мобілізації в Україні.

Читайте також: Кого мобілізують до війська у грудні: повний перелік категорій військовозобов’язаних

Коваленко зазначає, що трапляються випадки, коли ТЦК відправляють у зону бойових дій незацікавлених людей. Такі громадяни, на думку експерта, можуть підставити українських військовослужбовців під час ворожих штурмів.

У цьому контексті Коваленко нагадав про проросійських українців, яких також можуть мобілізувати до армії. Тому таких громадян необхідно відразу відсіювати і не допускати, аби вони потрапляли до лав Сил оборони.

"Їх не треба взагалі ніяк мобілізувати, бо це загроза для того підрозділу, в якому буде ця людина знаходитися. Це повинен бути досить серйозний морально-психологічний відбір. Але хто в ТЦК це робить?" - продовжив оглядач у спілкуванні із журналістами.

Окремо Коваленко зазначає, що до Сил оборони не варто мобілізувати громадян, які не бажають воювати. За його словами, у момент, коли представники ТЦК намагаються вручити повістку, чоловіки можуть спробувати втекти або чинитимуть опір. Тому експерт задається питанням, навіщо залучати до оборони країни людей з подібними поглядами.

"Просто психологічно. Що ви робите? Ви що самі не розумієте... Вам треба зробити план, галочку поставити? Окей. А кого ви відправляєте в зону бойових дій до фактично ваших же побратимів? Того, хто не хоче воювати, хто може стати зрадником... Який може здати геолокацію, перейти на бік ворога", - резюмував Коваленко, коментуючи проблеми під час загальної мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні посилюють мобілізацію.

Вас може зацікавити:

Тільки через ТЦК: як діють "нові правила" перевірки чоловіків на кордоні

Як по закону мають вручатись повістки: в ТЦК розвіяли 10 міфів

"З інвалідністю не бажаєте?": в Україні викрили нову схему ухилення від мобілізації