RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Потужні молитви до святої Катерини: про заміжжя, добробут в сім’ї та допомогу

Православна церква України перейшла на новоюліанський календар, тому усі церковні свята та події змістились на 13 днів раніше. У зв'язку з цим 24 листопада віряни вшановують пам'ять Великомучениці Катерини.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Зимові свята 2023-2024: коли відзначаємо за новим церковним календарем
Цей день є легендарним християнським святом. Свята Катерина - великомучениця, дочка знатного правителя міста Александрії. Вона вважається покровителькою жінок, вагітних та наречених.

Особливо дієвими є молитви у день святої мучениці Катерини, молитися слід перед її образом. Катерина з грецької означає - чиста.

Потужні молитви до святої Катерини

Молитва до Святої Катерини

Свята Катерино, діво і Великомучeнице, істинна Христова наречена! Молимо, благодатну тебе, що Христа прийняла у серце своє. Бо, посоромивши зухвальство заблудлих красномовців, несвідомістю сповнених, до віри істинної їх направила. Тілo своє на муки великі віддавши за любов до Бога, ти, як діва непохитна, не подолана була; в нагороду за муки небесних осель сподобилася ти й вічною славою втішаєшся. В надії на неї, Великомучeнице, подвигом твоїм і нас стверди. І з тобою в небесній оселі Господа і Владику нашого Ісуса Христа з Отцем і Святим Духом восхвалимо і прославимо на віки віків. Амінь.

Молитва до Святої Катерини про заміжжя

Свята великомученице Катерино, надійна заступнице наша!
Попроси для мене у Бога нареченого щирого і вірного.
Лише на тебе надію маю! Благослови мене Боже. Амінь.

Молитва до Святої Великомучениці Катерини про добробут в сім’ї

O, преблаженна великомучениця Катерино, чистоті твоєї слава, ти стовп православ’я, наша надія і заступниця, що явила нам себе. Благаємо Тебе, о подвижнице, свята діво, зглянься на нас, втамуй моління наші, захисти від лих, усунь з розуму нашого усі затьмарення, дай нам мудрувати про духовне, а не про земне. Помолися за нас до Господа, щоб пішли з нас всі плотські бaжання і пpистрасті до цьому тлінному світі. Убережи нас від підступів злих дyхів, злобно на нас нападників. Під покровом і заступництвом Твоїм будемо вільні від вoрoжих напастей.

О, пресвята діво! Подаруй нам можливість звертатися до Тебе з проханням, що ти передаси своєму коханому, Господу нашому Ісусу Христу. Йому ж честь і хвала і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, раніше ми писали, на які дати у листопаді перенесли головні свята.

  • Вас також може зацікавити:

Коли будемо святкувати Трійцю в 2024 році: нова дата

В Україні з 1 вересня переходять на новий церковний календар: повний список святкових дат

Новий церковний календар: коли розпочнеться Різдвяний піст у 2023 році