RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Жахливі свідчення геноциду: МВС передало Музею Голодомору унікальні документи

Міністерство внутрішніх справ України передало Музею Голодомору оцифровані копії більше ніж тисячі кримінальних справ зі свідченнями геноциду від українців під час Голодомору 1932-1933 років, який штучно створила комуністична радянська влада.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: День пам’яті жертв Голодомору: головні факти про геноцид українського народу

Він також оприлюднив декілька сторінок з цих кримінальних справ. В однієї з очевидиць ,коли їй було всього 18 років, від голоду загинула вся сім'я: батько, мати, два брати і сестра. Вона одна вижила, завдяки роботі у заможних селян. Також архівні свідчення містять описи канібалізму серед селян через масовий голод.

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Крім того, у селі Кирнички в Одеській області під час Голодомору померло 34 українця, "опухлих налічувалося 47 сімейств".

"Отримана раніше проддопомога була недостатньою, чим неможливо запобігти смертності та захворюванням", – пишеться в одному з архівних документів.

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Клименко наголосив, що майже сто років потому російська влада такими ж засобами, а саме терором та геноцидом, продовжує йти до своєї мети - знищити українську ідентичність, позбавити свободи та незалежності.

"Депортація наших дітей, катування і вбивства, руйнування пам’яток, знищення наших полів. Ретельно збираємо докази, документуємо всі воєнні злочини окупантів. Вони обов’язково за все відповідатимуть. Ніколи не поступимося нашою свободою. Маємо пройти цей шлях, згуртовано і без остраху. Маємо перемогти зло, аби ніколи більше не допустити трагедій", - зауважив він.

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Нагадаємо, в ООН не побачили доказів для визнання геноциду в Україні.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти знищили під Херсоном монумент жертвам Голодомору

Лишив слід і на мені: Наталка Денисенко розповіла, як Голодомор вплинув на її родину

Голодомор 2.0: Росію підозрюють у плануванні жахливого злочину