RU  UA

Війна стає фоном: з чим Путін піде на вибори і навіщо Кремлю Авдіївка

Голові Кремля Володимиру Путіну вигідне затягування війни проти України і заплановане захоплення Авдіївки стане початком його передвиборчої кампанії на пост президента РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів опозиційний російський журналіст, екс-депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

"У Росії триває млява мобілізація, яка почалася після того, як Путін оголосив так звану "часткову мобілізацію". Набирають переважно з жебраків околиць, де "зарплата" у 200 тисяч рублів і більше за вбивство українців є основним мотиватором. У великих містах і тим більше у Москві чи Пітері, звичайно ж, ситуація з такими "добровольцями" відрізняється. Продовжують набирати й зеків, але не так інтенсивно, як тоді, коли цим процесом кермував Пригожин. Міноборони РФ бере у свої ПВК ґвалтівників та вбивць, щоб вони в Україні демонстрували свої "вміння". Обсяги такої мобілізації є такими, щоб заповнювати втрати окупаційного угруповання", - сказав Яковенко.

Він наголосив, що не згоден з версією, що Путіну потрібно завершити війну до президентських виборів у США восени 2024 року. Все відбувається протилежним чином. Путіну, навпаки, вкрай вигідне затягування війни: у РФ більше ресурсів, абсолютно байдуже ставлення до втрат людей, тут життя людини нічого не варте.

"Ситуація тут невигідна для України, тому що у вас на фронт йдуть і можуть там загинути найкращі, а в Росії - на війну рекрутують найгірших. У певному сенсі війна для Росії стала елементом природного відбору та очищення від антисоціального зброду. Україні ж, навпаки, ризикує найкращим людським потенціалом. Так, це цинічно, але в РФ йде своєрідний санітарний відбір. Тому Путіну вигідно затягування війни", - зазначив Яковенко.

За його словами, Путін, найімовірніше, на підсумковій прес-конференції у грудні заявить про участь у наступних президентських виборах. Хоча "вибори", які пройдуть у березні 2024 року - ритуальний захід, за підсумком Путіну можуть намалювати будь-який результат. Росіяни, виборці тут лише масовка. Якщо Путіну захочеться, спаде таке на думку, то голова ЦВК Панфілова намалює йому і 99% голосів.

"Тому, йому дуже хотілося б до кінця грудня "взяти" Авдіївку, щоб було чим похвалитися на підсумковій прес-конференції. Хоча зараз все складається так, що війна, агресія проти України не буде основною темою його "виборчої кампанії". Затяжна, позиційна війна тут буде просто тлом для його ритуальних "виборів" , - вважає експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку