RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Посилення мобілізації: в ЗСУ озвучили нову ідею

У Сухопутних військах ЗСУ виступили з ідеєю задіяти реєстр виборців в рамках оновлення підходу в проведенні мобілізації.

Таку пропозицію озвучив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

Читайте також: Закарпаття в лідерах: опубліковано рейтинг областей за кількістю ухилянтів

За словами військовослужбовця, для успішного здійснення мобілізації можна скористатися реєстром виборців. Він вважає, що відповідний реєстр найбільш заповнений і передає найбільш правдиву інформацію, оскільки показує, хто і де голосував свого часу.

"Торгові центри зловживають можливістю броні працівників, а ВУЗи - набором чоловіків на "третю - десяту освіту". Наприклад, у ТЦ на посаді вантажника 4-5 людей працюють по 0,25% ставки", - наголошує він.

Голова Ради резервістів допускає, що така ідея не всім буде до душі і знайдуться критики такої пропозиції, однак переконаний, що це був би найкращий вихід в нинішніх реаліях та необхідності захисту батьківщини.

"Я розумію, хтось почне кричати, що це обмежить людей до виборів. Ні, зараз нам треба думати не про вибори, а про захист України і про перемогу. А про інші нюанси - де і кому дискомфортно - можна буде говорити потім", - додав Іван Тимочко.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни число чоловіків призовного віку, які вступили до вищих навчальних закладів та отримали відстрочку від мобілізації, зросло на 100 тисяч осіб.

  • Вас також може зацікавити:

Блокують банківські картки: за що військовозобов'язаним можуть перекрити доступ до грошей

Війна переходить на новий етап: Залужний про небезпечний сценарій та посилення мобілізації

Без повісток, черг і облав воєнкомів: як працюватиме смарт-мобілізація в Україні