RU  UA

Третій штурм відрізняється від попередніх: що планують окупанти в Авдіївці

На Авдіївському напрямку фронту у Донецькій області ворог в обличчі армії РФ тисне з усіх сил, щоб захопити населений пункт, застосовуючи переважно піхоту. Погодні умови не дозволяють пересуватися техніці.

Про це заявив керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш в ефірі Апостроф TV.

"Третя хвиля штурмів відрізняється тим, що застососується мало техніки. Вони вже не їдуть колонами. Також вони активно рухаються в напрямках з Донецька через Спартак і з Ясинуватої через промку. Тобто вони намагаються в лобову зайти в місто", - сказав Барабаш.

Читайте також: ЗСУ мали успіх на Луганщині, окупанти просунулися біля Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

За його словами, ніч пройшла більш менш спокійно, масованих обстрілів не було, лише поодинокі хаотичні прильоти. Інформації про постраждалих, на щастя, немає.

"Скоріше за все, вони мають команду будь-яким чином зайти в місто. Або намагаються розтягти наші сили по лінії фронту. Наше командування все це розуміє і вживає стабілізаційних заходів", - додав глава МВА.

Також він розповів, що наразі на фронті перебувають різні підрозділи РФ.

"І Шторм, і спецура, і багато чмоб*ків. Є також частини "ЛДНР", хоча там склад здебільшого з росіян, оскільки місцеві вже закінчуються", - зазначив Барабаш.

Нагадаємо, за добу 3 грудня було зафіксовано 56 бойових зіткнень. ЗС РФ завдали 1 ракетного та 31 авіаційного удару, здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільних.

  • Вас може зацікавити:

ППО працює цілодобово: Наєв відвідав захисників київського неба, фото і відео

Нові диверсії і провальні штурми росіян: в ЗСУ розповіли, що відбувається на передовій

Ціна спротиву: окупанти розстріляли двох українців на Донбасі, відео