RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Ворог залучив авіацію у нових штурмах, за добу 56 зіткнень: зведення Генштабу

ЗС РФ не припиняють штурмові дії на фронті та намагаються вийти на оборонні рубежі ЗСУ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу від 3 грудня.

За даними командування, впродовж поточної доби зафіксовано 56 бойових зіткнень. ЗС РФ завдали 1 ракетного та 31 авіаційний удар, здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільних.

Читайте також: Росіяни атакували Україну "шахедами" і ракетами: в одній з областей лунали вибухи

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог з артилерії та мінометів обстріляв близько 20 населених пунктів, серед них Володимирівка, Гасичівка Чернігівської області; Козаче Сумської області; Гранів, Бударки, Чугунівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ЗС РФ вели наступ поблизу Синьківки Харківської області, де відбито 7 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, серед яких Фиголівка, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку російська піхота за підтримки авіації безуспішно штурмувала в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де силами оборони відбито 3 атаки. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Діброва Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗС РФ вели наступ в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області - на цьому відтинку відбито 16 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 20 населених пунктів, серед яких Міньківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Озарянівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни безуспішно штурмували поблизу Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області. На цій ділянці фронту ЗСУ відбили 14 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку зафіксовано безуспішні російські штурми в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області - відбито 5 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Побєда, Парасковіївка, Катеринівка.

На Шахтарському напрямку ворог безуспішно вів наступ поблизу Старомайорського Донецької області. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники 3 рази безуспішно намагалися захопити українські позиції поблизу Роботиного Запорізької області. Також ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Новопокровки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів на цій ділянці фронту зазнали близько 25 населених пунктів, серед них Чарівне, Новоданилівка, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог з авіації завдав удару в районі села Кринки Херсонської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали такі населені пункти, як Дудчани, Берислав, Іванівка, Садове, Ромашкове Херсонської області та Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Командування зазначило, що Сили оборони продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра.

Впродовж доби авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 по російських ЗРК та 2 по складах боєприпасів противника. Підрозділам ракетних військ вдалося уразити вогнеметну систему залпового вогню та ЗРГК "Панцир-С1".

Також, силами ППО вночі було знищено 10 з 12 іранських Shahed.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ вбили цивільних у центрі Херсона.

Вас може зацікавити:

Шторм у Чорному морі зруйнував плани окупантів: з’явилися супутникові фото острова Джарилгач

Ліквідовані всі: бійці ЗСУ помстилися за розстріл беззбройних побратимів біля Авдіївки

Ворог запустив фейк про захоплення Мар'їнки: карта і реакція ЗСУ