RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ЗСУ мали успіх на Луганщині, окупанти просунулися біля Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

Протягом 3 грудня ЗСУ продовжили наземні атаки та просунулися в районі Кремінної Луганської області. Тим часом російські окупанти просунулися біля Авдіївки на Донеччині.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни атакували Україну "шахедами" та ракетами: в одній з областей лунали вибухи

Армія РФ продовжила наступ уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, проте підтверджених успіхів не досягла.

За даними Генштабу ЗСУ, українські бійці відбили атаки ворога на північний схід від Петропавлівки та поблизу Сіньківки, Іванівки, Стельмахівки та Серебрянського лісництва.

У районі Кремінної українські сили просунулися на захід від Діброви.

Також українські війська продовжували наземні атаки в районі Бахмута, але поки що безуспішно.

Тим часом російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою і просунулися на захід від залізниці на північ від Степового та на південний захід від Первомайського.

А ось на схід від Новобахмутівки та Новокалинового, на південь від Тоненького та поблизу Степового, Авдіївки, Північного та Первомайського вони атакували безуспішно.

"Російські війська відкрили два додаткові напрями атаки на промислову зону на південний схід від Авдіївки та з боку Спартака під час третьої хвилі атак на Авдіївку, щоб відволікти українські сили. Російські війська чекають на покращення погодних умов, щоб знову використовувати важку техніку в наступах", - сказав голова військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш.

Армія РФ також вела безуспішні наступальні операції на захід та південний захід від Донецька. Поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки та південного сходу Вугледара ворог також не зміг захопити.

Атаки противника в районі кордону Донецької та Запорізької областей теж не дали результату.

Тим часом, ЗСУ відбили російську атаку поблизу Старомайорського та продовжили контрнаступальні операції у західній частині Запорізької області, щоправда, без підтверджених успіхів.

Такими були і наземні операції ЗСУ на лівому березі Херсонської області. Поки що українські захисники утримують позиції на лівому березі і ведуть там контрбатарейний вогонь.

Бійцям ЗСУ вдалося відобразити контратаки ворога на південь від Роботино, на північний захід від Вербового та поблизу Новопокровки.

Нагадаємо, за добу 3 грудня було зафіксовано 56 бойових зіткнень . ЗС РФ завдали 1 ракетного та 31 авіаційного удару, здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільних.

  • Вас може зацікавити:

Шторм у Чорному морі зруйнував плани окупантів: з'явилися супутникові фото острова Джарилгач

Ліквідовані всі: бійці ЗСУ помстилися за розстріл беззбройних побратимів біля Авдіївки

Ворог запустив фейк про захоплення Мар'їнки: карта та реакція ЗСУ