RU  UA

Україну готують до переговорів: хто може стати гарантами миру і як доведеться домовлятися

У 2024 році на Україну можуть чекати "переговори" з Росією на тлі безвихідної ситуації на полі бою, за результатом яких буде підписано два документи.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Іван Ступак.

Читайте також: Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України

За його словами, важливо дивитися на фінансування. Так, в Україні на наступний рік бюджет Міністерства оборони скоротили на 20%. Можливе скорочення в бюджетах за іншими відомствами, включаючи Службу безпеки та Головне управління розвідки. Натомість бюджет Центральної виборчої комісії збільшили. З огляду на це, наступного року цілком можливе проведення якихось виборів.

Експерт припускає, що Київ можуть "готувати" до ймовірних перемовин з Москвою у вигляді опосередкованого діалогу за участю країн-посередників.

"Ми неодноразово чули, зокрема й західної преси, що нам натякають на "переговори" з Москвою на тлі, як передбачається, "тупикової" ситуації на полі бою. Можливо, якийсь опосередкований діалог за участю посередників може мати місце у майбутньому, але це не буде так, що ми і росіяни опинимося за одним столом. Можливий такий варіант, умовно кажучи, що буде підписано два документи. На одному - підписи України, США та Китаю, а на іншому - підписи РФ, США та Китаю. У результаті може вийти, що США і КНР виступлять як гаранти", - пояснив він.

У такому разі мир в Україні можливий, однак залишається питання, якою буде ціна, а також - що робити із заявами влади про вихід на межі 1991 року. Доведеться визнати, що в таких умовах він мало реальний у доступній для огляду перспективі, зауважив експерт.

"До того ж у тій статті The Washington Post повідомили, що за п'ять місяців Сили оборони просунулися на 19 км. До військових тут жодних претензій не може бути. Вони виконували поставлені завдання, ризикуючи здоров'ям та життям, і це війна, тому ніхто на 100% нічого не може гарантувати та прогнозувати", - додав Іван Ступак.

Нагадаємо, раніше Ллойд Остін також повідомив про те, що США й надалі підтримуватимуть Київ, а також забезпечуватимуть її актуальні потреби ЗСУ на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

Росія - одна з головних загроз: на саміті НАТО визначили план протидії путінській армії

У Байдена серйозно стурбовані корупцією в Україні: що кажуть секретні документи