RU  UA

Рухаються приховано, малими групами: офіцер ЗСУ про нову тактику ворога на Донбасі

Російські окупанти обрали нову тактику для здійснення штурмів на Донбасі. Тепер приховано пересуваються малими групами.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир Батальйонно-тактичної групи 4 Бригади оперативного призначення НГУ, полковник Сергій Сідорін.

Читайте також: Росія кидає величезні сили на 5 напрямків: які є зараз проблеми у окупантів

За його словами, зараз західніше Бахмута противник зосереджує сили в напрямку Богданівки, щоб далі прориватися на Часів Яр. Застосовує безпілотники та авіацію по передових позиціях Збройних сил. Бронетехніку використовує переважно з відстані для прикриття штурмів.

"Противник перейшов до тактики малих груп до 80 осіб. Вони намагаються пересуватися приховано. Якщо одна група знищується, впродовж години відправляється нова. Групи рухаються повільно, своєчасно виявляються і вражаються", - зауважив він.

При цьому російське командування намагається підігнати якісь захоплення до певних дат, незважаючи на втрати техніки та людських ресурсів. Якщо їм вдається захопити якісь позиції, ЗСУ їх контратакують протягом 3-4 годин, щоб не дати закріпитися.

В полон здаються переважно поранені, які не можуть відійти, або в результаті контратаки захоплюються зненацька. Також були випадки, коли окупанти підривали себе гранатами. Водночас, кожен полонений розповідає, що він "кухар або водій, і нікого не вбивав", зазначив військовий.

"Штурмові підрозділи складаються переважно з зеків. Коли вони закінчуються, йдуть мобілізовані, як на нашу думку, не дуже добре споряджені. Коли вони сточуються. Тоді йдуть підготовлені підрозділи. "Вагнер" нікуди не подівся, але він переформатований", - додав Сергій Сідорін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами експертів, на Авдіївському напрямку спостерігається складна ситуація.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

"Бавовна" завітала в п'ять областей РФ: в ГУР розкрили деталі наймасовішої атаки дронів

Вбитих вивозили цілий день: партизани розповіли про успішні удари ЗСУ по військовій частині в Джанкої