RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"На щастя, такі щури - виключення": ведучій телемарафону втік з України і викликав хвилю обурення

Український журналіст Олексій Печій втік з України, використовуючи іноземне відряження до Євросоюзу.

"Апостроф" в одному матеріалі розповідає усе, що відомо про гучний скандал.

Читайте також: Українців налякала заява про "мобілізацію за кордоном": в Міноборони зробили уточнення

Олексій Печій втік з України - що відомо

Інформація про втечу журналіста з'явилася 22 грудня. Українські ЗМІ повідомили про те, що ведучий телемарафону та "24 каналу" Олексій Печій використав відрядження до Євросоюзу та не повернувся додому.

Олексій Печій отримав акредитацію на Саміт ЄС, який відбувався з 14 по 15 грудня. Втім, по його завершенні журналіст і ведучий не повернувся до України. Лише за тиждень Олексій Печій оприлюднив публікацію, у якій намагався пояснити свою позицію.

Олексій Печій втік з України - позиція журналіста

Олексій Печій у своєму Facebook намагався пояснити власну позицію, однак публікація наразі недоступна. У соцмережах залишилися скриншоти "пояснення" ведучого телемарафону. За словами Печія, він усвідомлює той факт, що на нього очікує суспільний осуд.

Журналіст пообіцяв "продовжити інформаційну війну за Україну", перебуваючи в одній з європейських країн.

"Попри засудження, тиск та переслідування, я не припинятиму робити те, що я вмію, і те, що може трохи наблизити нашу перемогу", - зазначив Печій та додав, що незабаром проти нього розпочнеться "кампанія так званого медіакілерства" з метою знищити його як журналіста.

Олексій Печій втік з України - позиція медіахолдингу

Генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко зазначив, він не просто шокований вчинком Олексія Печія. Власним вчинком телеведучий "спалив мости" зі своїми колегами.

"Кажуть "не суди і не будеш осуджений". Час розсудить. А люди, які так любили дивитися і слухати аналітику Олексія, мають це прийняти і ухвалити для себе рішення чи готові вони і надалі йому вірити", - додав Андрейко.

Ведучий "24 каналу" Арсен Цимбалюк попередив свого колегу, що жодна європейська країна не зможе врятувати усіх громадян, якщо Україна програє повномасштабну війну. На думку журналіста, українці мають перебувати у своїй країні, бо без нашої держави сучасного світу не існуватиме.

"В такому "новому світі" ви можете назавжди забути і про кар'єру, і про достаток і, скоріш за все, навіть свободу. Бо для "нових хазяїв" цього світу ви ніколи не станете своїми, як би не намагались вистрибувати зі штанів. Ви будете для них тими, ким були Кива та Стремоусов", - цитує Цимбалюка "24 канал".

Олексій Печій втік з України - реакція суспільства

Журналіст Олександр Кравченко назвав Печія "виключенням з правил" та нагадав, що більшість медійників продовжують працювати в Україні та повертаються додому після іноземних відряджень. Він висловив сподівання, що спрацює репутаційний інститут й іноземні медіа не будуть співпрацювати з ухилянтом.

"Але є ще російські, а 20 баксів завжди 20 баксів. Як бачите, для мене нема різниці, ким працює гівно - журналістом, поліцейським або воєнкомом. Я називаю речі своїми іменами", - додав Кравченко.

Колишній заступник ЦВК України Андрій Магера нагадав, що Олексій Печій "обслуговував" єдиний телемарафон. Навесні 2022 року Магера присоромив медійника за порушення стандартів, але Печій у відповідь лише намагався "захищати те, чим займався".

"А зараз він втік за кордон. І підставив чесних і порядних журналістів, яких тепер через нього не випустять за кордон у відрядження. Вже навіть не кажучи про те, який подарунок створено для кремлівських пропагандистів", - додв Магера у своєму Facebook.

Телеведуча Марина Данилюк-Ярмолаєва стверджує, що свого часу Олексій Печій хотів організувати стрім з російським пропагандистом та військкором Олександром Коцом. Ба більше, журналіст періодично влаштовував ефіри з "нетакими росіянами".

"Цьому щуру нічого не загрожувало, бо він був зіркою 24 каналу. Але такий вибір вичерпно каже, що людинка була з гнильцею. Співчуваю німецьким платникам податків, що таке присяде на їх соціал. Соромно, що через таких горе-мужиків постраждають журналісти, які чесно і якісно працюють заради країни. І які через таких клоунів не будуть отримувати акредитації, бо одна криса чоловічої статі поїхала по акредитації на саміт ЄС і не повернулась", - наголосила Данилюк-Ярмолаєва.

Журналістка "Детектор Медіа" Юлія Лавришин назвала ухилянта-журналіста "воїном іноземного фронту" та попередила, що відтепер у відрядження до європейських країн відправлятимуть лише дівчат.

Раніше ми розповідали, що українець намагався виїхати за кордон, видаючи себе за жінку.

Вас може зацікавити:

Керівників підприємств зобов'яжуть доставляти ухилянтів в ТЦК: в ЗСУ розповіли про зміни в мобілізації

"Потрібно повертати все, як було раніше": Залужний зробив гучну заяву про мобілізацію

Повістки роздаватимуть на блокпостах? ТЦК на Київщині запровадять нові методи роботи