RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нема нічого резонансного: Залужний розповів про поточну ситуацію в Мар’їнці

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про відступ українських військових на околиці Мар'їнки Донецької області, наголосивши, що в цьому немає нічого резонансного.

Про це він заявив, виступаючи на брифінгу.

Читайте також: Росіяни візьмуть Авдіївку? Експерт розповів про складну ситуацію на фронті

Так він прокоментував повідомлення про те, чи дійсно російські окупанти захопили Мар’їнку. Головнокомандувач зазначив, що українці відійшли на околиці міста, яке росіяни вулиця за вулицею і будинок за будинком знищували протягом близько двох 2 років. Ситуація аналогічна, коли відбувалися запеклі бої за Бахмут.

"Ситуація абсолютно така, як була у Бахмуті − знищуються вулиця за вулицею, квартал за кварталом, наші бійці − і після цього маємо те, що маємо. Це війна, тому те, що ми зараз відійшли на околиці Мар’їнки і в деяких місцях вже облаштували позиції за Мар’їнкою − в тому нема нічого такого, що може викликати якийсь там суспільний резонанс. Війна, на жаль, вона така", - пояснив він.

При цьому додав, що важливий кожен клаптик землі, однак "життя бійців важливіше". Станом на сьогодні ЗСУ знаходяться у північній частині Мар'їнки.

Також, коментуючи складну ситуацію в Авдіївці, Залужний наголосив, що не потрібно зациклюватись та робити "шоу чи скорботу" щодо кожного конкретного населеного пункту, адже бойові дії підпорядковуються своїм законам, які не залежать від бажань депутатів чи журналістів.

"У противника є можливість концентрувати свої сили на певному напрямку. І вони можуть за два-три місяці зробити те, що сталось з Бахмутом", - резюмував головнокомандувач.

Нагадаємо, раніше у Збройних силах України спростували заяву міністра оборони РФ про нібито захоплення росіянами Мар'їнки.

  • Вас також може зацікавити:

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився