RU  UA

Діють як терористи: експерт про тактику ворога при обстрілі 29 грудня

Російських ракет для ударів по Україні сьогодні було багато, різних, практично вся наявна на озброєнні ЗС РФ номенклатура. Однак не було ракет типу "Калібр".

Про це у розмові на Апостроф TV розповів колишній командир роти батальйону "Айдар", політичний та військовий аналітик Євген Дикий.

Читайте: Вранці ворог атакував Київ, Харків, Львів, Одесу і Дніпро: всі подробиці

Він зазначив, що, за рідкісними винятками, ракети летіли з боку Чорного моря, запущені з ракетоносіїв, розрахованих на "Калібр". "І сьогодні показує, наскільки важкі часи настали для російського Чорноморського флоту", - зазначив він.

Водночас, як підкреслив Євген Дикий, навіть за такого масованого ракетного удару, як сьогодні, ворог не ризикнув використати свій флот. І, на його думку, це є одним із результатів, які ЗСУ досягли за час повномасштабної війни, оскільки фактично знищено кожен п'ятий російський корабель.

"А те, що сьогодні є - просто ховається. Два роки тому ворог вільно використовував свої ракетоносці в акваторії Чорного моря. Тепер вони вискакують, вистрілюють, і тікають. Одним словом, діють за тактикою справжнісіньких терористів", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що 29 грудня під час чергового масованого обстрілу російська ракета влучила у пологовий будинок у Дніпрі. Молодим матерям та новонародженим дивом пощастило врятуватися.

Читайте також:

Метро "Лук'янівська" теж дісталось: фото ранкових руйнувань в Києві

Одним - війна, іншим - гроші: після удару по Києві таксисти різко підняли ціни, фото

Запустили понад 100 ракет: озвучено цифри про масштаби і наслідки ударів по Україні