Часто, приготування такої, здавалося б, простої страви, як смажена картопля, в результаті завершується розчаруванням через те, що вона виходить не хрусткою і м'якою всередині.
"Апостроф" розповість, що зробити, щоб ця страва виправдала всі ваші очікування.
Читайте також: Приготуйте ці страви Дракону: секретні рецепти для новорічного столу
Насамперед із картоплі прибираємо зайвий крохмаль і вологу, а для цього заздалегідь нарізані шматочки приблизно на 20 хвилин замочуємо в холодній воді. Далі обсушуємо їх паперовими рушниками, бо якщо кинути картоплю на сковорідку мокрою - отримаємо замість хрустких і рум'яних шматочків кашу.
До речі, нарізати картоплю слід рівними шматочками, що дозволить їй рівномірно просмажитись. Оптимальна ширина - 1 см. Важливо також класти картоплю тільки на добре розігріту пательню з олією.
Якщо кинути шматочки на теплу сковороду - ризикуєте отримати "варену", а не смажену картоплю.
Що стосується соління, то щоб не отримати кашу, слід додавати цю приправу за 2-3 хвилини до кінця процесу приготування.
Раніше "Апостроф" писав про рецепт дивовижно вишуканого і простого салату з моркви до Новорічного столу.
- Вас також може зацікавити:
Рецепти салатів на Новий рік-2024: що приготувати на святковий стіл
Найпростіший торт на святковий стіл: рецепт сметанника без розкатки коржів
Рецепт салату з чорносливом і куркою, який першим зникне з вашого святкового столу