RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Допоможуть не зіпсувати страву: лайфхак з приготування смаженої картоплі

Часто, приготування такої, здавалося б, простої страви, як смажена картопля, в результаті завершується розчаруванням через те, що вона виходить не хрусткою і м'якою всередині.

"Апостроф" розповість, що зробити, щоб ця страва виправдала всі ваші очікування.

Читайте також: Приготуйте ці страви Дракону: секретні рецепти для новорічного столу

Насамперед із картоплі прибираємо зайвий крохмаль і вологу, а для цього заздалегідь нарізані шматочки приблизно на 20 хвилин замочуємо в холодній воді. Далі обсушуємо їх паперовими рушниками, бо якщо кинути картоплю на сковорідку мокрою - отримаємо замість хрустких і рум'яних шматочків кашу.

До речі, нарізати картоплю слід рівними шматочками, що дозволить їй рівномірно просмажитись. Оптимальна ширина - 1 см. Важливо також класти картоплю тільки на добре розігріту пательню з олією.

Якщо кинути шматочки на теплу сковороду - ризикуєте отримати "варену", а не смажену картоплю.

Що стосується соління, то щоб не отримати кашу, слід додавати цю приправу за 2-3 хвилини до кінця процесу приготування.

Раніше "Апостроф" писав про рецепт дивовижно вишуканого і простого салату з моркви до Новорічного столу.

  • Вас також може зацікавити:

Рецепти салатів на Новий рік-2024: що приготувати на святковий стіл

Найпростіший торт на святковий стіл: рецепт сметанника без розкатки коржів

Рецепт салату з чорносливом і куркою, який першим зникне з вашого святкового столу

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: