RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Радник міністра "сховався" в одному з обленерго, щоб уникнути мобілізації: деталі схеми

В Україні всі енергетичні компанії мусять перевірити на законність надання бронювань військовозобов’язаним робітникам.

Відповідне доручення видало Міністерство енергетики, інформує його пресслужба.

Читайте також: В яких випадках українці можуть втратити бронь від мобілізації: озвучено перелік

Як зазначається, приводом для масштабних перевірок став прецедент з незаконного отримання тимчасової відстрочки від мобілізації одним із таких працівників. Бронювання хитрістю отримав із колишніх радників очільника Міністерства енергетики України.

"Причиною такого рішення став виявлений факт зловживання своїми службовими повноваженнями колишнім радником міністра енергетики", - йдеться у повідомленні.

Прийняло на роботу зазначену особу керівництво "Українських розподільні мережі", компанії з управління держпакетами акцій низки операторів системи розподілу електроенергії, зокрема ПАТ "Черкасиобленерго". Чоловік у квітні минулого року влаштувався в дане обленерго на посаду заступника керівника центральної служби приладів обліку та метрології.

Після цього працівник домовився з посадовцями "Черкасиобленерго" про можливість дистанційної роботи. Це дозволило йому з квітня по грудень не виконувати своїх обов'язків, однак стабільно отримувати зарплату, маючи при цьому тимчасову відстрочку від мобілізації, яка має надаватися виключно працівникам критично важливих для функціонування держави компаній.

Після виявлення такого факту "Українські розподільні мережі" спрямували відповідне звернення у прокуратуру.

"Впевнені, що прикрий випадок отримає відповідну оцінку правоохоронних органів. Міненерго наголошує, що цей інцидент не характеризує усіх енергетиків країни, чимало з яких зараз боронять державу в лавах ЗСУ, а інші тримають енергетичний фронт, цілодобово виконуючи свою надскладну роботу", - наголошує пресслужба.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.


Нагадаємо, влада планує забрати бронювання у студентів-здобувачів другої вищої освіти.

  • Вас також може зацікавити:

У Львові працівники ТЦК силоміць забрали паркувальника з роботи: відео і всі подробиці

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

"Настав час інших": в Києві рідні військових вийшли на мітинг, фото