RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тетянин день 2024: коли буде свято, що заборонено і яку молитву треба читати

У 2024 році віряни вшановуватимуть пам’ять священномучениці Тетяни інакше. Свято Тетяни Римської за новим календарем випадає на іншу дату.

"Апостроф" розповідає, коли буде свято, що заборонено в цей день та яку молитву необхідно читати.

Читайте також: Новий церковний календар на 2024 рік: дати найбільших свят

Тетянин день 2024 року

У народі це свято також називають Тетянин день. Мученицю Тетяну Римську, яку зараховують до лику святих, раніше щорічно згадували 25 січня. Проте дату, як і більшість інших церковних свят, перенесли на 13 днів раніше. Тобто, за новим календарем віряни будуть святкувати День Тетяни 12 січня.

Заборони у Тетянин день

Вважається, що у Тетянин день не варто займатися важкою домашньою роботою, однак чистоту в хаті підтримувати можна. Серед хаосу у цей день теж краще не перебувати.

Не потрібно цього дня лаятися чи сваритися. Намагайтеся не лихословити, а також не обманювати. Ще церква забороняє займатися жінкам рукоділлям.

У разі, якщо хтось попросив про допомогу, то не можна відмовляти. Інакше можуть наздогнати ті ж нещастя.

Молитви у День Тетяни

У цей день необхідно молитися за зцілення від різних хвороб, просити у священномучениці Тетяни, щоб надала захист для новонароджених дітей та матерів.

Молитву, як правило, читають таку:

"Пресвята мучениця Тетяно! Торжествуєш нині у славі вічній, від днів юності ти обіцяла Богові бути служителькою Церкви, цнотливість ти зберегла і полюбила Господа більше за всі блага!

До тебе ми молимося і тебе просимо: вислухай наші сердечні благання і, не відкидаючи наших молінь, подаруй чистоту тіла і душі, надихни любов до божественних істин, введи нас на шлях чеснот, виблагай нам у Бога ангельську охорону, вилікуй наші рані, подаруй старість безболісну і безбідну, відвідай нас, сущих у в'язниці гріха, скоро настанови нас на покаяння, розпали полум'я молитви, не залиш нас сиротами, щоб, славлячи твої страждання, ми возсилали хвалу Господу нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь".

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, коли найкраще планувати весілля та одруження закоханим у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Коли будемо святкувати Трійцю в 2024 році: нова дата

На долю і кохання: як ворожити в Хрещенський Святвечір і захиститись від злих сил

Коли святкуватимуть Великдень у 2024 році: названо точну дату