RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Майже 105 млн гривень: канал "Рада" купує програми у фірми ексзаступника Єрмака

Державний парламентський канал "Рада" потрапив у черговий скандал через закупівлі контенту у фірми, яку пов'язують з ексзаступником очільника ОП Кирилом Тимошенком.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Зокрема, у системі "Прозорро" закрили тендер щодо закупівлі телевізійних програм для цілодобового забезпечення марафону "Єдині новини". Мова йде про майже 105 мільйонів гривень, на які парламентський телеканал "Рада" планує придбати контент.

Читайте також: "Яйця" Гринкевича: чи можливо побороти корупцію в Міноборони

"Послуги зі створення (виробництва) аудіовізуальних творів (телевізійних програм) для забезпечення цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини UAразом", що включає в себе розробку творчої концепції та передбачає частковий технологічний цикл виробництва, для цілей державного підприємства "Парламентський телеканал "Рада" на 2024 рік на період дії воєнного стану в Україні", - йдеться у поясненні до тендеру, який вже завершено.

Железняк звернув увагу на те, що за підсумками тендеру та без конкурсу обрано компанію "Кінокіт", яка нібито пов'язана з колишнім заступником очільника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Окремо нардеп наголосив, що на закупівлю контенту виділили 2/3 частини від усього бюджету каналу "Рада" на 2024 рік.

Блогер та політичний оглядач Андрій Смолій також звернув увагу на цей тендер та нагадав, що у 2022 році компанія "Кінокіт" була основним контентмейкером "Ради", заробивши на цьому 140 млн гривень. Вже у 2023 році парламентський телеканал, за словами Смолія, придбав у компанії послуги майже на 120 млн гривень.

Раніше ми розповідали, що чиновник Міноборони "погорів" при крадіжці 1,5 млрд грн.

Вас може зацікавити:

Майже 2 млрд гривень на закупівлях: СБУ виявила нову спробу розкрадання в Міноборони

"Заробляли" на генераторах і не тільки: у військовій частині на Чернігівщині виявили збитків на 40 мільйонів

Ціна питання - мільярд: СБУ затримала заступника Резнікова, фото