RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Метеопати, тримайтеся": карта і прогноз погоди в Україні з 16 по 18 січня

Цього тижня в Україні очікуються синоптичні гойдалки - після сильних морозів 17 та 18 січня, в Україну прийде різке потепління. Це може негативно вплинути на здоров'я метеозалежних людей.

Про це пише синоптик Наталія Діденко.

Читайте також: Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024

"Поки ще доварюється прогноз погоди на завтра, погляньте на цю прогностичну карту опадів (внизу) на четвер, 18-те січня. Майже вся Україна у дощах, а, отже, у теплій, "плюсовій", погоді. Ще вночі у четвер підморожуватиме, а вже вдень різко потепліє і задощить. Завтра, 16-го січня, в Україні очікується мінлива погода. Морозно буде на заході, півночі та в центрі. Вночі -2...-6 градусів, вдень від 4 морозу до 1 тепла", - написала Діденко.

Вона додала, що на сході та на півдні очікується тепліша погода. Вночі від 2 морозу до 3 тепла, вдень +2…+6 градусів, у Криму до +7+10 градусів.

"Опади пройдуть у західних областях (невеликі) та у центральній частині (вночі та вранці), переважно мокрий сніг та сніг. У південній частині - мокрий сніг та дощ, вдень на Одещині та Миколаївщині припинення опадів. У східній частині мокрий сніг та дощ, помірні опади! У північних областях - без істотних опадів”, - написала синоптик.

За її словами, у Києві, у вівторок, передбачається помірно холодна погода з температурою повітря -2-5 градусів, якісь серйозні опади - навряд чи. На дорогах ожеледиця.

"17-го січня у більшості областей України очікується посилення морозу. Низька температура повітря втримається вночі 18-го січня. А вже вдень 18-го січня різко потепліє - до "плюсів" та дощу! Шановні метеопати, тримайтеся!) На цьому тижні, схоже, найхолоднішим буде 17 січня та ніч 18-го січня. А далі, аж до кінця і тижня, і місяця, переважатиме тепла повітряна маса”, - резюмувала Діденко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що арктичний циклон намете шар снігу до 35 см по всій Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Коли в Україні вдарять люті морози: дата та мапа погоди

В Україну йдуть 26-градусні морози: дата та карта погоди

Якою буде зима 2023-2024 - прогноз на зимові місяці