RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Довідки для перебування в прикордонні та виїзду з України: як і де працюватиме спецрежим

Нововведення, пов'язані зі спеціальним режимом перебування у прикордонній смузі в Україні, стосуються всіх областей - як на кордоні з РФ та Білоруссю, так і в Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Волинській областях.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Читайте також: "Мобілізаційний потенціал": українці за кордоном стоять у чергах за документами, відео

"Нововведення ніяк не пов'язані з активністю ворожих диверсійно-розвідувальних груп у Чернігівській та Сумській областях. Нові правила перебування у прикордонній смузі стосуються всіх областей - як на кордоні з РФ та Білоруссю, так і у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Волинській областях", - сказав Демченко.

За його словами, нові правила передбачають зміни й на кордоні з Росією та Білоруссю. Існує спеціальний прикордонний режим: заборонено вільний в'їзд, перебування, проживання, пересування осіб та проведення робіт, не пов'язаних з обороною чи охороною кордону, в межах земельних ділянок завширшки 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону. Але вздовж кордонів із РФ та Республікою Білорусь ці ділянки тепер - шириною до 2 кілометрів. Вони надані у постійне користування військовим частинам ДПСУ для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних просік та різних комунікацій.

"Водночас, поки нововведення не діють. Форма рішення про надання (або відмову) у наданні чи визнанні дозволу недійсним має бути встановлена Міністерством внутрішніх справ. Але вона ще не розроблена і не введена, і поки все відбувається у попередньому режимі. Тобто, без спецдозволу. А коли нова форма рішення з'явиться - питання, звісно, не до прикордонників”, - зазначив Демченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки людей втекло за кордон від мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроекту

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

Блокування карт, штрафи та інші заборони: які обмеження чекають на тих, хто ухиляється від мобілізації