RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Сподівались, що не спіймають: ДПСУ назвала кількість втікачів з фальшивими паспортами

Державна прикордонна служба України минулого року виявила кілька тисяч чоловіків призовного віку, які намагалися перетнути державний кордон України з фальшивими документами.

Такі дані озвучив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко на брифінгу.

Читайте також: Мобілізація втікачів: кого і коли зможуть карати за неповернення до України

За його словами, упродовж 2023-го правоохоронці та прикордонники завадили виїзду за підробленими документами понад 3 тис. винахідливих осіб. Співробітники ДПСУ зафіксували таку кількість спроб перетнути держкордон на західному напрямку.

"У 2023 році у пунктах пропуску прикордонники та наші інспектори викрили понад 3300 підроблених документів, які надавали на контроль чоловіки, сподіваючись, що це допоможе їм перетнути кордон", – наголосив

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, українець у своїх документах змінив стать, щоб спробувати виїхати за кордон і уникнути мобілізації, проте обман був викритий прикордонниками.

  • Вас також може зацікавити:

Новий гаджет для ухилянтів: перевір свою удачу

Підготовка перед відправкою на фронт: скільки часу мають навчати мобілізованого

Українок під рушницю: для чого нардепи хочуть відправити жінок у ЗСУ