RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Підготовка перед відправкою на фронт: скільки часу мають навчати мобілізованого

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні триває загальна мобілізація - перед відправленням на фронт мобілізований має щонайменше місяць отримувати базову підготовку.

Про це заявив начальник Служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо у рамках єдиного телемарафону.

За його словами, наразі у ЗСУ потрібні фахівці чи не всіх професій, тому мобілізовані можуть вказувати свої побажання щодо того, де проходити військову службу.

"Зараз формуються нові підрозділи, нові бригади... Зараз, власне, всі професії, всі фахівці затребувані в Збройних силах України... Наразі громадяни, військовозобов'язані, якщо мають якесь побажання проходити військову службу, наприклад, на певній професії чи в певній частині, вони можуть це право реалізувати. Звертаються до цієї військової частини, отримують відношення і можуть проходити військову службу на контрактній формі, не лише по мобілізації”, – пояснив він.

Читайте також: За прикладом Росії? В Україні хочуть мобілізувати ще дві категорії чоловіків

Фітьо наголосив, що після того, як мобілізований потрапить до навчального центру, він має пройти навчання, яке триватиме щонайменше місяць. Особливо це стосується людей, які раніше взагалі жодного відношення до армії не мали.

“Місяць часу йде базова військова підготовка, потім усе залежить від того, який фах буде обраний для цієї людини. Якщо, наприклад, фах складніший – оператор БпЛА чи навідник-артилерист, – відповідно навчання збільшується пропорційно до програми. Це може бути і місяць, і два, і три. Також навчання наших мобілізованих проводиться і за кордоном, у країнах-партнерах: у Британії, Іспанії, Німеччині, Польщі та в інших країнах, які допомагають нам у цьому питанні. Тобто людина, потрапляючи до Сил оборони, спочатку проходить навчання, освоює професію і лише після цього, як відбулися навчання, потрапляє до свого підрозділу, який уже виконує певні завдання”, – резюмував підполковник.

Раніше ми писали, що голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що такий підхід як рекрутинг не зможе перекрити необхідну кількість людей в Силах оборони. Він переконаний, що без мобілізації Україні не обійтись.

  • Вас також може зацікавити:

Повістки в "Дії"? Федоров зробив заяву про посилену мобілізацію в Україні

Ухилянтів уріжуть у правах: в "Дії" може з'явитись аналог військового квитка

Лазівок для ухилянтів стане менше: яких змін очікувати з мобілізацією-2024

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.