RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Що чекає на військовозобов'язаних з появою е-реєстру: у Міноборони відповіли

Верховна Рада у другому читанні 249 голосами ухвалила законопроєкт №10062 "Про внесення змін до деяких законів України" щодо удосконалення порядку обробки та використання даних у державних реєстрах для військового обліку.

Міноборони розповіло про чотири основні зміни, за які проголосували депутати.

Читайте: Створення е-реєстра військовозобов'язаних: що треба знати водіям

Україна зможе розміщувати свої ІТ-системи у хмарах країн-членів НАТО. Це посилить кіберзахист, відкриє доступ до розвідданих партнерів та зменшить кількість об'єктів критичної інфраструктури, захист яких потребує додаткового ППО.

Законопроект удосконалить взаємодію між реєстрами та розширить перелік відомостей про військовозобов'язаних. Це дозволить наповнювати електронну базу "Оберіг" без зайвої бюрократії, за спрощеною процедурою. Громадянам, своєю чергою, не потрібно буде збирати купу документів для ТЦК, адже інформація про навчання на денній формі чи дані про інвалідність вже будуть в реєстрі.

Читайте: В Україні запрацював реєстр військовозобов’язаних: які є дані в системі та чи можна через неї розсилати повістки

У електронному кабінеті військовозобов'язаного громадяни зможуть вносити зміни щодо своїх персональних даних. Наприклад, доповнити інформацію про освіту чи знання іноземних мов.

Військові зможуть подавати електронну заяву про отримання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни чи члена сім'ї загиблого Захисника. Але у разі неможливості військової частини надати відомості - комісія залишатиметься, наголосили у оборонному відомстві.

Також читайте матеріал "Апострофа" "Мобілізація в онлайн: чи зникнуть з вулиць рейди ТЦК"

  • Вас може зацікавити:

В Україні можуть дозволити мобілізацію зеків: що каже Мін'юст

Не повернувся з-за кордону - урізати в правах: в ЗСУ жорстко висловились про покарання ухилянтів

Чи можуть ТЦК затримувати людей і перевіряти документи: Лубінець відповів