RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вони вистояли, не витримав бетон: в Україні вшановують кіборгів ДАПа

У суботу, 20 січня, в Україні вшановують пам'ять захисників Донецького аеропорту, які героїчно тримали оборону з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року від атак російських окупантів.

"Апостроф" розповідає про подвиг українських воїнів.

Читайте також: День пам'яті "кіборгів": головні цифри та факти про оборону Донецького аеропорту

День пам'яті захисників Донецького аеропорту став щорічною традицією вшанування героїчного подвигу українських воїнів. День пам'яті захисників Донецького аеропорту офіційно започаткований спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України. Цей день відзначається з метою військово-патріотичного виховання молоді та продовження бойових традицій українського війська. Цей день став символом героїзму та самопожертви воїнів, що стоять за Україну перед важкими випробуваннями.

Захисники Донецького аеропорту підкорили світ своєю відвагою та військовою майстерністю, стримуючи навалу росіян протягом 242 днів. За дивовижну стійкість та незламність, вороги почали називати українських воїнів "кіборгами". Лише завдяки підлості та віроломству окупанти змогли знищити опори термінала, який обвалився на українських бійців. Після цього з'явилася знаменита фраза "Вони вистояли - не витримав бетон".

В обороні стратегічного об'єкта брали участь не лише військовослужбовці та добровольці, а й медики і волонтери. Ці люди стали символом духу та стійкості України, яку не зможе перемогти будь-який окупант та агресор.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що український спецпризначенець розповів про подробиці першого бою за Донецький аеропорт.

  • Вас також може зацікавити:

День пам'яті захисників ДАП: головні факти та відео боїв "кіборгів"

"Руська весна" у Маріуполі: як бойовики атакували місто

Бої за ДАП: фото та історія, як бойовики втратили свої танки