RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

ЗСУ відтіснили окупантів під Красногорівкою: карти боїв

ЗСУ просунулися на південь від Красногорівки та Урожайного, продовжують утримувати позиції на лівому березі Херсонської області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ранковий удар по Україні: всі подробиці про жертв та поранених у Києві, Харкові та Павлограді

Харківська та Луганська області

22 січня російські війська продовжували посилені наступальні операції на південний схід від Куп’янська. Кілька "воєнкорів" РФ стверджували, що російські сили нібито просунулися на південний захід від Крохмального поблизу Берестового. Позиційні бойові дії тривали на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки та Петропавлівки. Російські військові блогери повідомляли про наземні атаки сил РФ вздовж лінії Сватове-Кремінна і про їхнє просування на деяких ділянках, зокрема в районі Білогорівки. Проте аналітики ISW ще не спостерігали візуального підтвердження цих заяв росіян.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 січня, показують, що окупанти втратили щонайменше 20 одиниць військової техніки після їхнього нещодавнього невдалого нападу на Терни.

Донецька область

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої точилися на північний захід від Бахмута поблизу Григорівки та Богданівки; біля Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Північного.

Геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно вийшли за межі ділянки залізниці на південь від Авдіївки. Російські та українські джерела повідомляли про позиційні бої на північний захід від Авдіївки біля Очеретиного, Новокалинового, Новобахмутівки та Степового; біля самої Авдіївки; біля Сіверного, Первомайського і Невельського.

Геолокаційні кадри показують, що українські війська нещодавно просунулися на шахту "Трудовська" на південь від Красногорівки (на захід від міста Донецьк). Позиційні бої тривали поблизу Георгіївки та Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

"Південна вісь"

Російські та українські джерела заявили, що ЗСУ просунулися на південь від Урожайного (на південь від Великої Новосілки). Окупанти стверджували, що позиційні бойові дії тривали біля Новодонецького, Старомайорського та Завітного Бажання.

Бойові дії тривали поблизу Роботиного, Вербового, Новопрокопівки, П’ятихаток та Кам’янського. Російські "воєнкори" стверджували, що часті удари українських безпілотників (FPV) ускладнюють операції РФ на Запорізькому напрямку.

Станом на 22 січня українські війська утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області, але на цій ділянці лінії фронту змін не відбулося. Позиційні бойові дії тривали поблизу Кринок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ змінили стратегію у війні з Росією

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий