RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

БФ молодіжної ініціативи "Надія" та Фонд Дениса Парамонова передали "штучну нирку" до лікарні на Донеччині

Прифронтова лікарня на Донеччині отримала дороговартісний апарат для гемодіалізу Prismaflex, що також називають "штучною ниркою". Це стало можливим завдяки співпраці Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія" та Фонду Дениса Парамонова, а також їх партнерів.

Про це RegioNews повідомили в Фонді Дениса Парамонова.

"Штучна нирка" допоможе врятувати багато життів у прифронтовому медзакладі, адже апарату для гемодіалізу потребують багато пацієнтів. Це вже другий такий апарат у лікарні на Донеччині - кілька місяців тому Фонд зі своїми партнерами передали "штучну нирку" медзакладу.

"Це обладнання допомагає не лише рятувати життя тяжких поранених, коли у них відмовляють нирки, а і завдяки функції ультрафільтрації крові вдається зберігати кінцівки бійцям з посттурнікетним синдромом. А врятовані ноги - це шанс нашим захисникам повернутися до нормального життя. Тому ми поставили собі мету - придбати ще один такий апарат. І зараз він уже встановлений в шпиталі за лічені кілометри від лінії фронту", - розповів амбасадор "Надії", композитор Євген Хмара.

Лікарні у Донецькій області подаровано портативний автономний пристрій для непрямого масажу серця, що є необхідним під час реанімаційних заходів пацієнтів.

"Медзаклади на Донеччині сьогодні працюють у вкрай важких умовах, але лікарі настільки професійні, що без перебільшення роблять дива, рятуючи людей. "Штучна нирка" та пристрій для непрямого масажу серця допоможуть полегшити працю медиків, а також врятувати ще більше життів. Ми не зупиняємось на цьому і будемо лише нарощувати наші можливості у допомозі закладам охорони здоров'я країни", — додали у Фонді.

Обладнання вдалось передати у лікарні Донеччини завдяки підтримці партнерів Фонду Дениса Парамонова — БФ молодіжної ініціативи "Надія", "Епіцентр", ТОВ "Краснолиманське", ТОВ "УКРДОНІНВЕСТ" та ТОВ "БУДХАУСГРУПП".

Варто зазначити, що в рамках благодійної місії медичні вантажі були доставлені і до лікарень Дніпра та Харкова, зокрема бокси для новонароджених від GEM в партнерстві з Howard G. Buffett Foundation. У забезпеченні цим обладнанням допомогли Фонд Дениса Парамонова, БФ молодіжної ініціативи "Надія", "Дойч-Фарм" та "Медирент", а також Дмитро Нікітін і Борис Козир. Фонд Дениса Парамонова самотужки та за сприяння партнерів забезпечив різноманітним обладнанням понад 200 лікарень по усій країні. Йдеться, наприклад, про КТ-апарати для точної діагностики пацієнтів, апарати для гемодіалізу, наркозно-дихальний апарат, апарати для УЗД та рентгену, гастроскопії та інших медичних маніпуляцій.

Раніше Фонд Дениса Парамонова виступив партнером аукціону, під час якого зібрано майже 100 тис. євро на закупівлю новітнього обладнання для лікарень України.

Протягом 2023 року Фонд Дениса Парамонова надав допомогу понад 13 тисячам родин, які проживають на деокупованих територіях Харківської та Донецької областей. Допомогу обіцяють продовжити і наступного року.