RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Українцям хочуть надсилати електронні повістки: як працюватиме нововведення

У новому проекті закону про мобілізацію в Україні надсилатимуть повістки про виклик до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) до електронного кабінету призовника. При цьому повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянин її не бачив.

Про це йдеться у тексті документа.

Читайте також: "Втік - не маєш права голосу": екскомандир 47 бригади різко висловився щодо ухилянтів

Зазначається, що до обов'язків громадян з мобілізаційної підготовки та мобілізації входитиме реєстрація електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста. Військовозобов'язані протягом 60 днів з дати початку проведення мобілізації повинні уточнити свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг, електронний кабінет або ТЦК.

У документі наголошується, що повістка може бути відправлена через електронний кабінет, днем її вручення вважатимуть той, коли ТЦК отримала повідомлення про її доставлення. Якщо повістку надіслали пізніше 17:00, вона вважатиметься врученою наступного робочого дня.

Громадянин повинен повідомити ТЦК про причини неприбуття на порядок денний протягом трьох діб. Поважними причинами визнаються:

  • Подія стихійного характеру, хвороба, дії Росії або інші обставини, що позбавили його можливості особисто прибути у зазначений пункт та строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, бабусі) чи близького родича його дружини (чоловіка).

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні