RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Немає важливої норми: в Раді розповіли, що змінять в законопроекті про мобілізацію

У Верховній Раді закликають внести зміни до урядового законопроєкту щодо посилення мобілізації.

Свою думку в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" озвучив голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

За його словами, урядовий законопроєкт щодо посилення мобілізації містить щонайменше одну ваду. Розробники документу не прописали норми, які передбачають ротацію українських військовослужбовців.

Читайте також: У Міноборони відповіли на критику закону про мобілізацію: що сказали

Завітневич стверджує, що на законодавчому рівні має бути хоча б якась норма, яка передбачає механізм ротації бійців на фронті. Більш того, цей момент обговорювався на засіданнях профільного комітету, однак представники Кабінету міністрів вирішили норму цю не включати.

Завітневич припустив, що механізм ротації бійців внесуть у вигляді поправок до законопроєкту між першим і другим читаннями. На думку нардепа, важко погодитися з пропозицією Кабінету міністрів, який пропонує мобілізувати засуджених. У цьому контексті він навів приклад Радянського Союзу.

"Я не проводив би мобілізацію засуджених. Це моя особиста думка. Я проти цього. Чому? У 50-х роках минулого століття, коли до Збройних сил СРСР потрапили колишні ув'язнені, які відбули покарання, то, як багато військових кажуть, відтоді й почалася "дідівщина". Тож будемо обговорювати, аргументувати", - резюмував Завітневич.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Раді подали ще один законопроєкт щодо мобілізації.

Вас може зацікавити:

Всіх інвалідів після 24 лютого хочуть відправити на перевірку: кого це не торкнеться

Мобілізація в "цифрі": коли потрібно з’явитися в ТЦК після отримання електронної повістки

Мобілізація і військовий облік жінок: які зміни хочуть ввести