RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Треба припинити полювання на людей": в Раді подали ще один законопроєкт щодо мобілізації

Верховній Раді пропонують затвердити альтернативний законопроєкт щодо посилення мобілізації, аби запобігти "полюванню на людей" на вулицях країни.

Про це у своєму Facebook розповів ініціатор документу, народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

За його словами, законопроєкт, запропонований Кабінетом міністрів, передбачає "посилення рабовласництва" в Україні. Мазурашу стверджує, що урядова ініціатива лише атакує базові права та свободи громадян.

Читайте також: Вже є дефіцит: Києву загрожує транспортний колапс через посилену мобілізацію

Нардеп зазначає, що якщо держава хоче зміцнити обороноздатність, покращити ротацію та забезпечити ЗСУ кадрами та озброєнням, їй не можна ставитися до громадян "як до рабів". Ба більше, за словами Мазурашу, представники ТЦК мають припинити "полювання на цивільних" в тилу та відмовитися від показових рейдів.

"Зафіксувати, що призивають лише реально готових фізично і морально (за письмової згоди), а інші ніж будуть поповнювати ряди "відказників", СЗЧесників (військових, які самовільно залишили військову частину - ред.), нехай працюють на економіку - в тилу, або навіть за кордоном, якщо тут немає роботи з оплатою, яка дозволяє мінімум забезпечувати себе і сімʼю", - продовжив Мазурашу у своєму дописі.

Нардеп впевнений, що певна частина депутатів, яких він називає "лобістами совковості", зуміють ухвалити за основу урядовий законопроєкт, тому йому з колегами доведеться боротися за внесення певних змін.

На момент публікації матеріалу на сайті Верховної Ради не оприлюднено пояснювальну записку та порівняльну таблицю до законопроєкту №10449-1, який вніс до парламенту Георгій Мазурашу.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК.

Вас може зацікавити:

Всіх інвалідів після 24 лютого хочуть відправити на перевірку: кого це не торкнеться

Мобілізація в "цифрі": коли потрібно з’явитися в ТЦК після отримання електронної повістки

Мобілізація і військовий облік жінок: які зміни хочуть ввести