RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Депортація українських чоловіків з Європи: що сказав польський генерал і як відреагувало МЗС Польщі

У Польщі генерал Вальдемар Скшипчак виступив із пропозицією до уряду країни депортувати усіх українських чоловіків, які втекли від війни. Таке рішення б посприяло реалізації мобілізації в Україні.

Про це інформує видання Оnet.pl.

Читайте також: "Не уявляю, як мене дістане ТЦК", - український переселенець з Ірландії

На його переконання, низка урядів країн мають об'єднати зусилля для організації спільної депортації українців.

"Це має бути ініціатива урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати", - наголосив він.

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили на запити журналістів, що Україна має проблему із ухилянтами, які переховуються за кордоном. Відомство поки що лише розглядає, як можна "підтримати українську сторону", та вважає оптимальним врегулювання відповідного питання на європейському рівні. Однак жодної активної роботи у цьому напрямку не проводять.

"Що стосується питань, пов’язаних з призовом на військову службу українців, які проживають за кордоном, у тому числі на території Польщі, ми знаємо про ситуацію, що склалася, і про проблему, яку вона створює для української сторони", - зазначили у МЗС Польщі.

Раніше українська влада заявила про те, що всі чоловіки мобілізаційного віку мусять повернутися з-за кордону в Україну, якщо не воювати, то хоча б сплачувати податки.

Варто зауважити, що польський військовий Вальдемар Скшипчак відомий своєю заявою на початку війни в Україні про те, що Польщі варто заявити свої права на Калінінградську область, що перебуває "під російською окупацією з 1945 року". При цьому він наголосив, що дана територія ніколи не належала Росії, тоді як Пруссія та Польща мають на неї історичні права.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 5 лютого Комітет з питань антикорупційної політики ВРУ знову визнав новий урядовий законопроєкт №10449 про мобілізацію таким, що несе корупційні ризики.

  • Вас також може зацікавити:

Всіх інвалідів після 24 лютого хочуть відправити на перевірку: кого це не торкнеться

Мобілізація в "цифрі": коли потрібно з’явитися в ТЦК після отримання електронної повістки

Мобілізація і військовий облік жінок: які зміни хочуть ввести