RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Біля Авдіївки пекельні бої, ЗСУ тримають оборону на всіх напрямках: зведення Генштабу і карти боїв

Станом на 11 лютого, 718-й день повномасштабного російського вторгнення, на фронті в Україні відбулось 98 боїв. Особливо пекельні бої тривають під Авдіївкою, найбільше відбитих ворожих атак українськими воїнами зафіксовано на Мар’їнському напрямку - 35.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: "Ніч була дуже неспокійна": Росія влаштувала масовану атаку шахедами по Україні

"Загалом ворог завдав 3 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснив 93 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

Ворожих авіаційних ударів зазнали такі українські населені пункти:

  • Середина-Буда, Дружба Сумщини;
  • Варварівка, Вільхуватка Харківщини;
  • Терни, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Антонівка, Вугледар Донеччини;
  • Мала Токмачка, Роботине Запорізької області;
  • Червоний Маяк, Кринки Херсонщини.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії для недопущення перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки та продовжують заміновувати територію вздовж держкордону у Бєлгородській області РФ.

На Куп’янському напрямку окупанти не вели наступальних (штурмових) дій.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили шість атак ворога неподалік населених пунктів Терни, південно східніше Виїмки, Роздолівки Донеччини.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 14 атак російської армії в районах населених пунктів: Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати загарбників, які намагаються захопити Авдіївку, завдаючи окупантам значних втрат. Зокрема, ЗСУ протягом минулої доби відбили 23 атаки окупантів в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Авдіївка та ще 10 атак в районах Сєверного, Тоненького та Невельського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати ЗС РФ в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донеччини та відбили 35 атак.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили дві ворожі атаки біля Водяного Донеччини.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дві російські атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські бійці надалі продовжують утримувати позиції та відбивати штурми рашистів. Незважаючи на значні втрати, окупанти не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Зокрема, протягом доби вони здійснили дві безуспішні штурмові дії.

"Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом минулої доби підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 2 артилерійських засобах та 1 РЛС противника", - повідомив Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, з'явилися фотодокази того, що окупанти почали користуватися супутниковими пристроями Starlink.

  • Вас може зацікавити:

Чи досяг Кремль переваги у небі України: експерти озвучили втрати авіації росіян

Зеленський призначив заступників Сирського і Баргилевича: названі прізвища

"Побачимо несподівані рішення": в ЗСУ розповіли, що чекають після призначення Сирського і нової команди