RU  UA

Такого в Росії ніде немає: як Кремль заманює росіян в Маріуполь супервигідною іпотекою

В окупованому Маріуполі, окрім пропаганди, росіяни запустили окрему іпотечну програму, якої більше в РФ ніде немає - під 2% на 30 років. Тож громадян Росії, разом з військовим корпусом, на території Маріуполя вже налічується до 75 тисяч.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Цинізм зашкалює: у Маріуполі зняли репортаж з рієлтором у зруйнованій квартирі

"Зростає кількість іпотечного будівництва - прямо на очах зростає. Це, в принципі, єдине, що зараз будують. Прямо зараз будується до п’яти нових будинків. Їх дуже активно рекламують, і саме тому ми часто чуємо заяви вищого керівництва Російської Федерації про те, що в Маріуполі все відремонтовано, відновлено. Це не для міжнародної спільноти, не для українців і тим паче не для маріупольців і мешканців окупованої частини Донецької області. Це для росіян, які мають на тлі цих гасел, на тлі цих брехливих заяв про купівлю іпотечного житла саме в Маріуполі”, - зазначив Андрющенко.

За його словами, там впроваджена окрема іпотечна програма, якої більше ніде нема - 2% на 30 років, тому росіяни зараз дійсно починають купувати заздалегідь це житло, і тому воно має попит, і тому його будують на заміну того житла, яке зруйноване

"А люди, які мешкали в тих будинках, що демонтовані, зараз фактично опиняються на вулиці, і тут в маріупольців немає шансів на заміну на якесь інше житло. На сьогоднішній день громадян Російської Федерації, разом з військовим корпусом, на території Маріуполя приблизно 70-75 тисяч. І переважна більшість цивільних громадян, і динаміка така, що їх число стає все більше”, - наголосив Андрющенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що жителі Маріуполя поставили на місце пропагандистів з РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають нові сили та готують депортацію мешканців: що відбувається у зруйнованому Маріуполі

Без житла, роботи та надії: як живуть жителі Маріуполя, куди прийшов "русскій мір"

Росія будує запасний шлях на випадок знищення Кримського мосту: що зараз відбувається в Маріуполі