RU  UA

В Маріуполь ринули кремлівські пропагандисти: терміново потрібна нова "історія" війни

Напередодні президентських виборів до РФ, окупаційна влада багатостраждального Маріуполя, за участю різних "фахівців" з Москви, готує серію пропагандистських матеріалів та заходів. Вони спрямовані на прославлення російського диктатора та виправдання агресії проти України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

За його словами, Маріуполь часто фігурує в розповідях Путіна, коли йдеться про відкриту війну з Україною. На прикладі міста, з яким пов'язані одні з найтрагічніших епізодів битви, російський диктатор намагається пояснити своєму народу, для чого взагалі потрібна так звана "СВО". При цьому Маріуполь виступає одним із символів війни.

Читайте також: Цинізм зашкалює: у Маріуполі зняли репортаж із рієлтором у зруйнованій квартирі

"Завдання росіян полягає в тому, щоб повністю перекрутити історію, зробити так, щоб агресори та злочинці виглядали "визволителями". Відповідно, потрібен "звільнений народ" і відповідна телевізійна картинка. Тому зараз російські телевізійні пропагандисти активно пропонують жителям міста брати участь у телепередачах, інтерв'ю та зйомках "документального кіно"", - підкреслив Андрющенко.

Він додав, що всі ці пропагандистські матеріали, "документальні фільми" та телевізійні шоу планують формально приурочити до чергових роковин відкритого російського вторгнення у лютому.

Зокрема, серед тих, до кого зверталися - трупа Маріупольського драмтеатру, яка залишилася у місті та працює на окупантів, "гастролюючи" регіонами самої РФ. Крім того, не відмовляє у "співпраці" і пані Мар'яна, яка стала обличчям історії з бомбардуванням пологового будинку.

"Тобто у них є все, щоб написати іншу "історію" війни, яка абсолютно брехлива, але повністю відповідає агресивним кремлівським наративам", - резюмував радник мера Маріуполя.

Раніше ми писали, що у Маріуполі поставили на місце пропагандистів із Росії.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни перекидають нові сили та готують депортацію мешканців: що відбувається у зруйнованому Маріуполі

Без житла, роботи та надії: як живуть жителі Маріуполя, куди прийшов "русскій мір"

Росія будує запасний шлях на випадок знищення Кримського мосту: що зараз відбувається в Маріуполі