RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Доля Авдіївки вирішиться у найближчі 48 годин: Дикий пояснив завдання для штурмовиків 3-ї ОШБр

Якщо у найближчі 48 годин не вдасться відкинути ворога від дороги життя, то Авдіївському гарнізону доведеться відходити на підготовлену лінію оборони.

Про це Еспрессо розповів колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

За його словами, ситуація у Авдіївці критична й її доля, на його думку, вирішуватиметься у найближчі дві доби.

Читайте: Авдіївка на межі захоплення росіянами: в Білому домі заявили про критичну ситуацію

"Річ у тому, на жаль, ворог там вже перерізав єдину артерію, ту дорогу життя, по якій відбувається вся логістика Авдіївського гарнізону. Якою б потужною фортецею не був Коксохім, але без логістики там триматися неможливо", - зауважив він.

Євген Дикий наголосив, що допоки працює дорога, там можна воювати, адже туди їде боєкомплект, а з міста евакуюють поранених.

"Тому я не розкрию ніяких секретів, тут доволі очевидні речі, що туди кинули 3-тю штурмову бригаду, яка готувалася до наступальних штурмових дій саме в умовах міської забудови. Ясно, що їм поставлена задача розблокувати гарнізон в Авдіївці, відкинути противника назад від траси", - вважає колишній командир "Айдару".

На його думку, якщо за короткий проміжок часу вдасться посунути росіян на ті позиції, які ті займали раніше, хоча б на кілометр від траси, тоді можна говорити про нове підкріплення та поновлення оборони.

"Якщо за день-два цього не вдасться зробити, то, я гадаю, що підрозділам, які зараз зайшли як штурмові, буде поставлена задача організувати коридор для виходу нашого гарнізону", - не виключає він ще один сценарій розвитку подій.

Євген Дикий зауважив, що кількісно жива сила агресора переважає наші Сили оборони набагато. До того ж противник перекинув туди підрозділи спецпризначенців, які вміють професійно воювати у контактних боях в міській забудові.

"Тобто нам або вдасться відсунути ворога від траси, або доведеться відходити. Зараз ще йде спроба розблокувати місто. З хорошого можу сказати, що точно не буде історія як з Бахмутом, коли частини, які відступали, мусили одразу окопуватися", - зауважив Євген Дикий. Адже, підкреслив він, друга лінія оборони вже підготовлена завчасно.

Нагадаємо, що у Третій штурмовій розповіли про ситуацію в Авдіївці.

  • Читайте також:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію