RU  UA

Чотири тисячі правок: коли Рада зможе ухвалити законопроєкт про мобілізацію

Дата голосування народними депутатами за проєкт закону про мобілізацію залежить від того, як швидко будуть опрацьовані кілька тисяч поправок до нього. Велика кількість змін до законопроєкту має пройти узгодження.

Про те, коли парламент може проголосувати за законопроєкт, в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко.

Читайте також: Відстрочка від мобілізації за новим законом: для кого хочуть залишити це право

"За бажанням Рада може розглянути 4 тисячі правок протягом тижня. Багато з них повторюють одна одну. Тому комітет має опрацювати правки і подати узгоджений проєкт і багато залежить від того, як він попрацює", - пояснив він.

Політик вважає, що було б краще подати 10-12 невеликих законопроєктів, а не один. Їх було б простіше опрацювати та ухвалити.

Законопроєкт потрібно доопрацьовувати. У такому вигляді його не можна ухвалювати, зазначив він.

Також нардеп прокоментував пропозицію влади підвищити військовим, які на передовій вже два роки, зарплатню до 200 тис. гривень.

"Ідея платити тим, хто на передку по 200 тисяч є хорошою, проте питання. Звідки брати на це гроші, оскільки зараз маємо проблеми з американською допомогою. Скоріше за все, військова допомога все ж таки надійде. А от на пряму бюджетну підтримку шанси набагато менші", - наголосив Олексій Гончаренко.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, військовим хочуть підняти зарплату до 200 тисяч гривень.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні