RU  UA

Що змінилось на передовій після виходу з Авдіївки: в Нацгвардії розповіли про дії ворога

Ворог продовжує активні наступальні дії в районі Іванівського, Богданівки, Хромового та Кліщіївських висот. Його метою залишається Часовоярівська наступальна операція з виходом на рубіж каналу Сіверський Донець – Донбас.

Про це розповів майор Національної гвардії Денис Нагорний в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Після Авдіївки ворог намітив собі нову ціль на сході - сержант батальйону "Ахіллес"

За його словами, продовжується активне застосування FPV-дронів та артилерії. Збільшилося застосування ворогом мінометів, це свідчить про те, що росіянам підвезли чергову партію північно-корейських боєприпасів.Так саме збільшилося застосування "Ланцетів".

"Після того, як наші війська здійснили маневр на Авдіївці, збільшилось застосування тактичної авіації, але дякуючи силам протиповітряної оборони, вони не долітають безпосередньо до лінії зіткнення, тому що кількість збитих літаків, яку на даний момент має ворог, змушує їхніх пілотів трішки задуматись", - зазначив військовий.

За словами Нагорного, противник також активно почав застосовувати бронетехніку, зокрема на напрямку Богданівки, на напрямку Хромового та Іванівського, посилив наступальні дії із застосуванням застарілих зразків озброєння і техніки.

Варто зазначити, що раніше в ISW пояснили, що стало причиною втрати Авдіївки Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео