RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україну впустили людину Новинського і захисника УПЦ МП: фото і відео

Американський адвокат Роберт Амстердам приїхав в Україну до предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія. Ймовірно, з ним також хочуть зустрітись депутати, які лобіюють інтереси УПЦ (МП) у стінах парламенту.

Про це повідомляє "5 канал".

Читайте також: Працював на Шарія: фото і подробиці обшуків у священника Києво-Печерської лаври

Роберт Амстердам – лобіст УПЦ (МП), котрий "захищав церкву Кіріла" з США – тепер неочікувано приїхав до Києва та завітав до Онуфрія.

За даними джерел “5 каналу”, він зупинився в столичному готелі "Хілтон". Амстердам перетнув українсько-польський кордон 20 лютого. До Києва приїхав потягом. Серед планів – зустріч з митрополитом УПЦ московського патріархату Онуфрієм.

"Я приїхав зустрітися зі своїм клієнтом – Українською православною церквою", – заявив адвокат Роберт Амстердам журналістці "5 каналу" Ганні Рибалці.

Щодо своєї критики про так звану заборону церкви зауважує наступне:

"Я піддаю критиці всю ідею. Європа живе у ХХІ столітті. Тут немає місця законам, які забороняють релігію. Крапка. Якщо ви вважаєте, що хтось, не дай Бог, підтримує росію, тоді порушуйте проти них кримінальні справи".

Амстердам повторив кремлівські наративи, які використовують і представники московського патріархату. Зокрема, говорив, що так звана українська православна церква не має нічого спільного з церквою агресора.

"Українська православна церква від'єдналася від москви. Чоловіки з нашої Української православної церкви воюють проти росії на фронті. Мені заборонили в'їзд до росії, мене арештовували в росії. Моїх друзів вбивали в росії", – стверджує адвокат Роберт Амстердам.

Закон про заборону УПЦ (МП) у першому читанні Верховна Рада ухвалила ще восени. Але дотепер розгляду у другому читанні не було. Також торік у травні Київський окружний адміністративний суд визнав приналежність УПЦ (МП) до складу російської православної церкви. Але про це пан адвокат – не згадує. На запитання про те, хто оплачує його роботу, зауважує, що не має жодного стосунку до московського патріархату в Україні.

"Є річ, що називається презумпція невинуватості, і ця країна мусить про неї пам'ятати. Тому що ця країна про неї забула", – стверджує Амстердам.

Повідомляється, що адвокат приїхав захищати московський патріархат та пробуде в Києві щонайменше до п'ятниці.

Також згадується, що серед списку охочих зустрітися з Амстердамом є депутати, які лобіюють інтереси УПЦ (МП) у стінах парламенту. Зокрема, мова йде про Вадима Новинського.

Варто згадати, що Амстердам працює на московський патріархат від жовтня минулого року. Крім предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія, його клієнтом також є екснардеп та "гаманець" філії російської церкви в Україні Вадим Новинський.

"5 канал" нагадує, як восени 2023 року Амстердам дав маніпулятивне інтерв'ю пропагандисту Такеру Карлсону, де розповідав, що в Україні буцімто переслідують християн і забороняють церкви, а священників кидають за грати.

Нагадаємо, раніше одного з соратників "Паши Мерседеса" відпустили на волю.

  • Вас також може зацікавити:

Демони виснажуються: коли Києво-Печерська лавра остаточно позбудеться "русского міра"

До Києво-Печерської Лаври знов прийшли "гості" з СБУ: в чому причина

Росія активізує своїх агентів: зрадник Деркач зробив заяву щодо Московського патріархату