Українцям озвучили поетапний рецепт ідеального соусу з базиліком, який чудово підійде до м'ясних страв.
"Апостроф" поетапно розповідає, як приготувати соус із базиліком.
Цей рецепт прийшов з італійської кухні, тому соус не можна приготувати без базиліка, оливкової олії та спецій.
Читайте також: Рецепт "Муравейника" – класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями
Для приготування ідеального соусу знадобиться:
- 150 гр свіжого базиліку;
- дві часточки часнику;
- ложка нерафінованої оливкової олії;
- маленька ложка соку лимона;
- перець із сіллю.
Спочатку відокремлюємо гілочки зелені, добре їх промиваємо і чекаємо, поки вони висохнуть. Потім відправляємо базилік в блендер і додаємо подрібнений часник, оливкову олію і сік лимона. У чаші блендера усі інгредієнти доводимо до однорідної консистенції. При необхідності додаємо трохи перцю із сіллю. Якщо вам не вистачає кислоти та гіркуватості - можна додати ще спеції на свій смак. Приготовлений соус ідеально підійде до курки та інших видів м'яса.
Раніше ми публікували рецепт з приготування смачної курки із соєвим соусом.
Вас може зацікавити:
Важливо зробити правильний маринад та соус: рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою
Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою та сиром
Шматок домашнього затишку для військового: у Києві спекли 6000 млинців для захисників