RU  UA  EN

Вівторок, 5 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 44.35
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Ідеальна приправа до курки і м’яса: рецепт приготування соусу з базиліком

Українцям озвучили поетапний рецепт ідеального соусу з базиліком, який чудово підійде до м'ясних страв.

"Апостроф" поетапно розповідає, як приготувати соус із базиліком.

Цей рецепт прийшов з італійської кухні, тому соус не можна приготувати без базиліка, оливкової олії та спецій.

Читайте також: Рецепт "Муравейника" – класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями

Для приготування ідеального соусу знадобиться:

  • 150 гр свіжого базиліку;
  • дві часточки часнику;
  • ложка нерафінованої оливкової олії;
  • маленька ложка соку лимона;
  • перець із сіллю.

Спочатку відокремлюємо гілочки зелені, добре їх промиваємо і чекаємо, поки вони висохнуть. Потім відправляємо базилік в блендер і додаємо подрібнений часник, оливкову олію і сік лимона. У чаші блендера усі інгредієнти доводимо до однорідної консистенції. При необхідності додаємо трохи перцю із сіллю. Якщо вам не вистачає кислоти та гіркуватості - можна додати ще спеції на свій смак. Приготовлений соус ідеально підійде до курки та інших видів м'яса.

Раніше ми публікували рецепт з приготування смачної курки із соєвим соусом.

Вас може зацікавити:

Важливо зробити правильний маринад та соус: рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою

Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою та сиром

Шматок домашнього затишку для військового: у Києві спекли 6000 млинців для захисників