Багато хто з нас вважає, що приготування тортів – це дуже складний та довгий процес, що потребує спеціальних навичок. Однак існує величезна кількість рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець, наприклад, торт "Медовий пух" без розкачування коржів або всіма улюблений "Мурашник". theLime підібрав класичний рецепт останнього.
Читайте також: Як приготувати торт Снікерс з арахісом: простий рецепт без випічки.
Інгредієнти для тіста: борошно (450 г), розпушувач (10 г), вершкове масло або маргарин (200 г), сметана (140 г), сіль (щіпка), ваніль (1 ч. л.), цукор (100 г).
Інгредієнти для начинки: вершкове масло (400 г), варене згущене молоко (0,5 л), горіхи (150 г).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо вінчиком.
В інший посуд виливаємо розтоплене вершкове масло – воно не повинно бути гарячим. Сюди додаємо сметану, цукор, дрібку солі та ваніль. Перемішуємо вінчиком до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Потім у рідкі інгредієнти висипаємо половину сухих і розмішуємо вінчиком. Потім додаємо борошно, що залишилося, і вимішуємо руками. В результаті повинно вийти м'яке тісто, яке може липнути до рук.
Формуємо з тіста кулю та викладаємо її в целофановий пакет. Прибираємо у морозильну камеру приблизно на 90 хвилин.
Читайте також: Як приготувати торт Мурашник без випічки: простий рецепт.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто. Пропускаємо через м'ясорубку або тремо на великій терці.
Деко вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього тісто, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з тістом приблизно на 40-50 хвилин (режим верх-низ без конвекції). Потім дістаємо, чекаємо, поки воно охолоне, і подрібнюємо.
Для приготування крему збиваємо міксером на високій швидкості вершкове масло кімнатної температури. Потім поступово додаємо варене згущене молоко (теж кімнатної температури, щоб крем не розшарувався).
Волоські горіхи очищаємо, подрібнюємо і підсмажуємо на сухій сковороді без олії.
Читайте також: Цей торт без випічки став хітом в інтернеті: його готують з печива зі згущеним молоком.
Збираємо торт: шматочки тіста та крихту пересипаємо в глибоку миску, додаємо крем та горіхи. Все ретельно перемішуємо.
Інший глибокий посуд вистилаємо харчовою плівкою, викладаємо частину підготовленої маси і утрамбовуємо, щоб у торті не було порожнин. Потім викладаємо все, що лишилося. Накриваємо харчовою плівкою в контакт та відправляємо в холодильник на 10 годин.
Через зазначений проміжок часу знімаємо плівку та виймаємо торт із ємності, перевертаємо. За бажанням готовий Мурашник можна полити шоколадною глазур'ю.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний та м'який бісквітний рулет з варенням.
Цікаві новини для вас:
- Швидка випічка до чаю: як приготувати ароматні мафіни з медом замість цукру.
- Канелоні – великі макарони-трубочки з начинкою: як їх приготувати з фаршем та сиром.
- Курячі нагетси в хрумкій паніровці можна приготувати в духовці: популярний рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.