RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Березень почнеться з магнітної бурі: коли чекати і як вберегтися від сонячного шторму

Вже завтра розпочнеться весна. Проте окрім помірної погоди та сонячного тепла березень також підготував магнітні бурі. Вже 2 березня варто очікувати на сильну магнітну бурю.

Дані про це опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Читайте також: Ранню весну чекати не варто: синоптики розповіли, яким буде березень

Для вимірювання рівня потужності геомагнітної бурі використовується спеціальний показник – К-індекс. Залежно від потужності магнітного явища він може становити від 2 до 9. Вищий показник К-індексу свідчить про потужніший вплив.

Зауважується, що 29 лютого будуть досить низькі показники геомагнітної активності. В цей день К-індекс становитиме лише 3, тобто буде знаходитись на зеленому рівні.

Таким рівень залишатиметься і 1 березня. Проте вже з 2 березня варто розраховувати, що К-індекс зросте до 4 та перейде на жовтий рівень, який відповідає сильному геомагнітному хвилюванню. Саме в цей день можна очікувати магнітну бурю, яка може дещо вплинути на здоров’я та самопочуття.

Як захиститися від магнітних бур

Для того, аби мінімізувати вплив магнітних бур на своє здоров’я, варто виконувати наступні рекомендації:

  1. Відмова від деяких напоїв. Краще відмовитися від вживання деяких напоїв, а саме: кава, алкогольні напої, енергетичні напої. Варто замінити їх зеленим або трав’яним чаєм.
  2. Стабільний графік сну. Рекомендовано лягати спати в один і той же час, а також забезпечити стабільний 7-годинний сон.
  3. Контрастний душ. Можна почати приймати перед сном контрастний душ.
  4. Прогулянки на свіжому повітрі. Медики радять більше часу знаходитись на свіжому повітрі, а також регулярно провітрювати кімнату.
  5. Активні прогулянки. Рекомендовано гуляти пішки мінімум 30 хвилин на день. Для прогулянки можна обрати парк або ботанічний сад.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що до України у березні повернуться снігопади.

  • Вас також може зацікавити:

Яким буде березень у Києві: оновлений прогноз погоди на кожний день

"Вже розпочався період передвесіння": коли в Україну прийде метеорологічна весна

Березень ще здивує примхами: синоптики дали прогноз на місяць