RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

За стандартами НАТО: підписано закон про нове медзабезпечення ЗСУ

У п'ятницю, 1 березня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних сил, який дозволяє Міністерству оборони затверджувати протоколи та стандарти надання домедичної та медичної допомоги на основі стандартів НАТО

Про це йдеться у законопроєкту №10343.

Відтепер оборонне відомство зможе затверджувати перелік, стандарти якості та мінімальні вимоги до спеціалізованих медикаментів, якими користуються військові під час ведення бойових дій.

Читайте: Відмова від стандартів НАТО у харчуванні ЗСУ підвищить його вартість: кому це може бути вигідно

У пояснювальній записці до документа йшлося, що його ухвалення допоможе задовольнити потреби в забезпеченні військових частин сучасним та якісним медичним майном.

Раніше заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зазначала, що цей законопроєкт є важливим кроком на шляху до забезпечення високого рівня медичної допомоги для українських військовослужбовців, адаптованого до найкращих міжнародних практик. За її словами, він не лише покращить якість домедичної та догоспітальної допомоги, але й забезпечить більш ефективне використання ресурсів, оптимізацію лікувальних процесів та збереження життів українських захисників.

На практиці, підкреслила посадовиця. закон допоможе покращити медичне забезпечення ЗСУ, оскільки в рамках закону повинні уніфікувати підходи лікування в закладах охорони здоровʼя Міноборони комунальної та державної власності, встановити медичні професійні кваліфікації та затвердити списки медикаментів та обладнання, які постачатимуться за уніфікованими стандартами.

Нагадаємо, що 10 січня Верховна Рада проголосувала за основу законопроєкт №10343 "Про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України".

  • Читайте також:

Аптечки з "китайським мотлохом": деталі скандалу в Медичних силах ЗСУ через неякісні турнікети

У Львові зникла партія гумдопомоги з аптечками для ЗСУ від американських волонтерів: фото

Зеленський звільнив командувача Медслужби ЗСУ: хто замінив Тетяну Остащенко